White Diamonds parfum: waarom is het een cultklassieker?

white diamonds parfum

Elizabeth Taylor’s White Diamonds parfum is een van de meest populaire geuren uit de lijn, naast Black Pearl en Passion. Deze inspirerende trifecta van fantastische geuren werden cultklassiekers in de geurwereld. Vernoemd naar de iconische beroemdheidsactrice en mode-icoon die ze heeft gemaakt, was Taylor de eerste beroemdheid die haar eigen parfumlijn creëerde.

De geuren in deze lijn zijn een eerbetoon aan haar ongelooflijke liefde voor sieraden, zoals duidelijk wordt gemaakt door de namen van de geuren. Veel van de geuren hebben op edelstenen geïnspireerde namen, zoals White Diamonds-parfum, dat zou moeten ruiken alsof je niets anders dan diamanten draagt, hoe luxe!

white diamonds parfum

Over Elizabeth Taylor’s White Diamonds parfum

Elizabeth Taylor geuren werden gemaakt met de hulp van deskundige parfumeurs Sophia Grosjean en Carlos Benaim. Deze twee waren een integraal onderdeel van het tot leven brengen van deze inspirerende geuren.

White Diamonds bestaat in het bijzonder al sinds 1991 en werd recentelijk opgenomen in de Eregalerij van de Fragrance Foundation. Nadat Elizabeth Taylor in 2011 overleed, kocht Elizabeth Arden de rechten op de parfumlijn.

Over het geheel genomen is het White Diamonds parfum, niet te verwarren met zijn citruszusje White Diamonds Night, een zeer bloemige geur die herinnert aan een vintage tijdperk van elegantie. Het verwijst naar de dagen van Old Hollywood, een tijdperk van eenvoudige en absolute glamour. Dit is geen delicate of subtiele geur; dit is voor de vrouw die wil dat mensen haar opmerken nog voordat ze haar horen.

De topnoten zijn Aldehyden, Neroli, Sinaasappel, Lelie en Bergamot. De hartnoten zijn Egyptische tuberoos, kaneel, jasmijn, Turkse roos, ylang-ylang, narcis, anjer en Italiaanse liswortel. Ten slotte schijnen basisnoten van amber, eikenmos, sandelhout, patchouli en muskus door.

De geur is complex, gedenkwaardig en het perfecte accessoire voor een avondje uit.

Verpakking en presentatie

De flacon van het parfum straalt pure glamour uit, en wel diamanten. Taylor betoverde de elegante glazen fles met sprankelende edelstenen. De eenvoudige verfijning van de verpakking trekt je naar binnen en de geur zorgt ervoor dat je keer op keer terugkomt. Dit is een fles die je wilt laten zien.

Persoonlijke indrukken
Op basis van onze persoonlijke indrukken van deze geur, vonden we deze geur meer aan de volwassen kant. Het is krachtig, krachtig, maar zal in de loop van de dag tot rust komen. Het begint sterk maar eindigt poederig en zoet. Het heeft een vergelijkbare sfeer als een Chanel nr. 5. Het heeft een dure geur, en het is geen wonder dat het parfum een ​​schat aan toegewijde herkopers heeft vergaard.

Uitvoering
De geur zelf is sterk en gaat lang mee. Ook een beetje gaat een lange weg. Met een parfum als dit hoef je het alleen maar op je pols aan te brengen en de geur blijft je de hele dag achtervolgen.

Aanvankelijk ruikt het misschien als een zeer volwassen geur, maar naarmate de dag vordert, zal het in je huid smelten en een bedwelmende, zachte, bloemige en bosachtige geur achterlaten. Dus wat de prestaties betreft, deze is uitstekend.


Voor wie is deze parfum?
Dit parfum is ideaal voor liefhebbers van bloemengeuren, en nog belangrijker, gedurfde, volwassen geuren. Als je een statement wilt maken met een unieke en opvallende geur, dan is dit misschien iets voor jou.

Aan de andere kant, als je van iets subtielers houdt dat overgaat van dag naar nacht, dan is dit niet degene. Dit is niet de keuze voor een muurbloempje, want als je dit draagt, zullen mensen dat zeker merken.

White Diamonds parfum is ofwel een “I love it” of “I hate it” geur. Een tussenweg lijkt er niet te zijn. De controverse in meningen is te wijten aan de algemene rijpheid en kracht van de geur. Sommige mensen waarderen de complexiteit van sterkere geuren, terwijl anderen het gewoon te oud vinden.

Waar moet je het dragen?
Je moet dit parfum spaarzaam gebruiken. Als je te veel gebruikt, kan het een beetje vervelend zijn voor het grote publiek en de mensen om je heen. Wie wil die vrouw in het openbaar vervoer zijn die een onuitstaanbare hoeveelheid parfum draagt?

De beste plaats om White Diamonds parfum te dragen is op je hartslagpunten. Wij geloven dat het optimaal is om je aan één gebied te houden, vooral met een krachtige geur als deze.

white diamonds parfum

Waar kun je het kopen?

Omdat Elizabeth Taylor’s White Diamonds parfum zo’n populaire geur is, is het vrij eenvoudig te kopen. Het is te koop via bol.com en je kunt het vinden bij de meeste warenhuizen, drogisterijen en parfumerieën.

Een White Diamonds parfumset kan je helemaal compleet maken met de kenmerkende White Diamonds bodylotion blijft een populair cadeau-idee voor de feestdagen, dus het zou geen probleem moeten zijn om er een te bemachtigen.

Dupes die het vermelden waard zijn

We hebben een White Diamonds parfumdupe ontdekt die opmerkelijk is, namelijk Givenchy Ysatis. Sommigen noemen het een “rijkere, complexere versie van White Diamonds. Deze is ook aan de duurdere kant, maar het is een meer verfijnde versie van de geur.

Conclusie

Elizabeth Taylor-parfums bestaan ​​al sinds 1991 en zijn wereldwijd een steunpilaar geworden in parfumcollecties voor dames. Bijna iedereen is bekend met deze klassieke parfums, maar sommige vrouwen willen niet investeren zonder meer te weten over de iconische geur.

Als je een verfijnd en gedurfd parfum wilt dat even tijdloos als inspiratie is, laat je dan verwennen met Elizabeth Taylor’s White Diamonds parfum.

Ook populair: 14x de beste Yankee Candle geuren voor elke gelegenheid