Wimpertang voor of na mascara? Dit zijn de 5 juiste stappen!

wimpertang voor of na mascara

Het lijkt een beetje op een middeleeuws apparaat, maar een wimperkruller is een begeerd schoonheidsmiddel dat in make-upkits over de hele wereld te vinden is. Het opnemen van dit apparaat in uw routine voegt niet meer dan een minuut of twee toe – en heeft een grote uitbetaling. Maar een veelgestelde vraag is: moet je een wimpertang voor of na mascara gebruiken?

“Een wimperkruller tilt je make-uplook naar een hoger niveau”, zegt Dema Jaber, visagist en oprichter van Lash Star Beauty. “Het gebruik van een wimperkruller helpt de wimpers te verlengen en wijst ze naar boven in plaats van recht naar buiten, waardoor ze veel langer lijken, waardoor je een meer open ooglook en lange volle wimpers krijgt.”

Klaar om deze kleine handige gadget aan je regime toe te voegen? Omdat het voor de eerste keer gebruiken ervan kan voelen … intimiderend, bieden we een stapsgewijze make-uphandleiding voor het gebruik van een wimperkruller en of je de wimpertang voor of na mascara moet aanbrengen. Maar laten we het eerst hebben over wat een goede wimperkruller is.

Hoe de beste wimperkruller te kiezen?

Zoals bij elk product, zijn sommige wimperkrullers beter dan andere. “Zorg ervoor dat de krultang die je gebruikt een ronde rubberen pad in de basis van de krultang heeft”, zegt de beroemde visagist AJ Crimson. Hoe groter en zachter het kussen, hoe beter. Dit zorgt voor een comfortabelere gebruikservaring en het helpt ook om je wimpers te beschermen tegen breken onder druk.

Zorg er ook voor dat de krultang gemakkelijk opent en sluit en dat hij comfortabel te hanteren is. Ten slotte moet de kromming overeenkomen met uw oogvorm. De laatste twee eigenschappen waarnaar je moet zoeken in een wimperkruller, verschillen van persoon tot persoon, dus wees niet bang om rond te kijken totdat je de beste optie voor je wimpers hebt gevonden.

Crimson beveelt Shu Uemera’s Eyelash Curler (€29,99; bol.com) en Tweezerman Pro Master Lash Curler  (€29,95; bol.com) aan.

De bekroonde Shu Uemura wimperkruller wordt aanbeden door make-upartiesten en beroemdheden over de hele wereld. De hoge prestaties en innovatie van de krultang creëren met gemak een natuurlijke, mooie krul

Wimpertang voor of na mascara

Wimpertang voor of na mascara: de juiste volgorde

Een wimpertang goed gebruiken heeft een bepaalde volgorde en mascara aanbrengen is pas de laatste stap. Weten hoe je een wimperkruller moet gebruiken is vrij eenvoudig, maar er is zeker een kunst aan het proces. Volg deze stapsgewijze wimper-tutorial en je zult elke keer weer die fladderende, Bambi-achtige wimpers vastspijkeren.

Stap één: begin met blote wimpers

Een veelgemaakte fout die mensen maken bij het gebruik van een traditionele wimperkruller, is dat ze eerst mascara aanbrengen. Jaber zegt dat je om verschillende redenen altijd met blote wimpers moet beginnen. Ten eerste voorkomt het dat je wimpers aan de krultang blijven plakken, wat waarschijnlijk gebeurt als je al mascara draagt. Ten tweede voorkomt het dat je wimpers samenklonteren of er spinachtig uitzien. Ten slotte houdt het je krultang op de lange termijn veel schoner. (Als je zelfklevende falsies draagt, breng ze dan eerst aan en krul dan.)

Stap twee: kijk naar beneden

“Mijn truc om ervoor te zorgen dat je niet in je ooglid knijpt wanneer je je wimpers krult, is door naar beneden te kijken”, zegt Jaber. Ze zegt dat door naar beneden te kijken, je gemakkelijker toegang hebt tot je wimperlijn en minder snel in je delicate ooglidhuid knijpt.

Stap drie: klem voorzichtig vast

Breng de geopende krultang naar je wimpers. De wimpers moeten tussen de twee klemmen vallen. Klem voorzichtig vast terwijl u ervoor zorgt dat er geen huid tussen de klemmen zit.

“Als je een snuifje voelt, beweeg de krultang dan naar buiten van je af”, zegt Crimson. Als alles duidelijk is, kun je steviger drukken. Het doel is om zo dicht mogelijk bij je wimperlijn te komen zonder per ongeluk in je huid te knijpen.

Deze Promaster Lash Curler van Tweezerman past perfect op de wimperlijn en heeft een extra brede opening om elk gewenst wimperhaartje te krullen

Wimpertang voor of na mascara

Stap vier: vijf seconden vasthouden en pulseren

Eenmaal comfortabel, druk stevig (maar niet te hard) gedurende ongeveer vijf seconden. Jaber raadt een zacht pulserend ritme aan. Herhaal alle bovenstaande stappen op je andere oog.

Stap vijf: breng mascara aan

Nadat beide wimpers zijn gekruld, is het tijd om naar binnen te gaan met je favoriete mascara. Breng aan zoals gewoonlijk en zorg ervoor dat je helemaal in de wortel van je wimper komt tot aan de punt. Als je wilt, kun je daarna een wimperkam gebruiken om je wimpers verder te scheiden.

U leest: Wimpertang voor of na mascara? Dit zijn de 5 juiste stappen!

Ook populair: Top 10 beste L’Oréal mascara voor lange en volle wimpers