Woonkamer schoonmaken met 10 super simpele en snelle hacks

woonkamer schoonmaken

Van het aanpakken van wijnvlekken tot het verwijderen van haren van huisdieren, je woonkamer kan waarschijnlijk wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. In dit artikel delen we beste hacks om de meest rommelige plekken aan te pakken in je woonkamer. De woonkamer schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Klik hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de keuken en hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de badkamer.

10 hacks om de woonkamer schoon te maken

1. Gordijnen


Haal ze naar beneden en was en droog volgens de labels. Of stofzuig beide kanten met een borstel om stof en haren van huisdieren van de stof te trekken. Zorg ervoor dat je in de plooien komt, want daar hopen haren en stof van huisdieren zich op.

2. Dierenhaar


Stofzuigen gaat een lange weg met haren van huisdieren, maar krijgt niet altijd de klus geklaard. Voor bekleding en tapijten van microvezel gebruikt je liever een droge schrobborstel of vloerwisser om in de vezels te komen en dierenharen te verwijderen.

3. Bank


Zodra je een nieuwe bank hebt, behandel hem dan met een stoffen beschermer, zoals en breng hem om de zes maanden opnieuw aan – je zult ons later bedanken. Het product werkt als een schild, voorkomt dat vlekken en vuil de vezels binnendringen en maakt het schoonmaken gemakkelijker.

MPPLUS Meubelstof vuilafstotend makende spray

Woonkamer schoonmaken

4. Hoge plafonds


Als je zelf niet bij die spinnenwebben aan het plafond kunt, raden schoonmaak experts aan om een ​​vochtige doek om een ​​uitschuifbare stofborstel of dweil te wikkelen.

5. Boekenplanken


Haal eerst alles uit de schappen – je kunt er niet omheen. Stofzuig van boven naar beneden met een opzetborstel van paardenhaar. Daarna reinigen met een vochtige doek of glasreiniger, afhankelijk van de ondergrond.

6. Afstandsbedieningen


Maak elke twee weken schoon met desinfecterende doekjes. Vermijd vloeibare oplossingen en sprays die onder de knoppen kunnen sijpelen.

7. TV-scherm


Een stofdoek en een vochtige microvezeldoek werken goed. Men raadt aan eerst het oppervlak af te stoffen om te voorkomen dat het vuil, dat strepen kan achterlaten, nat wordt.

8. Fotolijsten


Bij de woonkamer schoonmaken hoort ook glimmende fotolijstjes. Stof frames af met een droge doek en gebruik vervolgens een glasreiniger en papieren handdoeken.

9. Rooksporen


Reinig muren met een paar druppels afwasmiddel gemengd met heet water, schrob met een schone spons en spoel af terwijl je bezig bent. Gebruik een oplossing van heet water, bleekmiddel en getijpoeder ook graag om met rook bevlekte muren en de binnenkant van open haarden schoon te maken.

10. Wijnvlekken


Dep het gebied, bedek de vlek met grof zout zo snel als je kunt en laat het de rommel opzuigen. Eenmaal droog, stofzuigen. Vermijd wrijven ten koste van alles. Men raadt aan te investeren in een opzetstuk voor paardenhaarborstels, dat je in elke grote winkel kunt krijgen, omdat het goed werkt op zowel harde als zachte oppervlakken.

Stofzuiger Combimond met Paardenhaar

Woonkamer schoonmaken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png