Yoga online voor beginners: de beste aanbieders en yoga spullen

yoga online beginners

GASTARTIKEL – Als gecertificeerde yoga-instructeur en allround flow-enthousiasteling, is mijn praktijk een groot deel van mijn leven. En hoewel studio’s weer open gaan, ben ik van plan om mijn praktijk vanuit huis voort te zetten. Begrijp me niet verkeerd: ik voel me op mijn gemak als ik naar studio’s ga, en een deel van mij mist het gemeenschappelijke element van samen ademen en bewegen. Maar toen ik meer dan een jaar noodgedwongen thuis moest oefenen, leerde ik dat ik het gemak van yoga in mijn woonkamer prefereer. Ik voel me meer op mijn gemak bij het ontdekken van nieuwe yogastijlen en daag mezelf uit met onbekende poses in de privacy van mijn eigen ruimte. Om geïnspireerd te blijven, heb ik virtuele yoga-opties voor yoga online voor beginners en een beetje creativiteit gebruikt.

Waarom yoga online voor beginners en gevorderden?

Nadat ik vanuit huis had gewerkt, realiseerde ik me dat er veel gemak is om dingen vanuit mijn eigen leefruimte te doen. Het is gemakkelijker om te lunchen, een korte wandeling te maken of zelfs een middagdouche te nemen zonder mijn workflow te verstoren, wat ik op kantoor nooit zou kunnen. Hetzelfde geldt voor yoga – de voordelen van het thuis doen zijn genoeg om het mijn standaard te maken.

Ik volgde mijn eerste virtuele les via het Glo-platform aan het begin van de pandemie, net toen ik mijn yoga-lerarenopleiding had afgerond. Het voelde een beetje ongemakkelijk en losgekoppeld in vergelijking met persoonlijke lessen, maar ik hield van het gemak en het aantal lesopties om uit te kiezen. Nu ik gewend ben om met mijn leraren te oefenen via Zoom vanuit mijn kamer via online platforms, vind ik het geweldig dat ik op elk moment van de dag kan oefenen en met leraren die zich over de hele wereld bevinden.

Hoe kun je je yoga-setup voor thuis perfectioneren?

Omdat ik de mogelijkheid heb om op elk moment van de dag met de les te beginnen, kan ik een yogales in mijn schema opnemen, vooral op drukkere dagen wanneer ik geen tijd zou hebben om van en naar de lessen door de stad te pendelen. Maar puur gemak is niet het enige wat ik leuk vind aan mijn thuispraktijk. Net zoals je misschien hebt geleerd om je werkruimte in te richten voor een efficiënte en duurzame werkdag, kun je je omgeving voorbereiden op een gerichte yogaflow. Daarom geven we hier tips over de juiste benodigdheden voor yoga online voor beginners vanuit huis.

Ik gebruik mijn laptop om op lessen af ​​te stemmen, maar je kunt ook een tablet, smartphone gebruiken of vanaf een van die apparaten casten naar een smart-tv. In het begin kon ik geen comfortabele plek voor mijn laptop vinden; Ik zou tijdens poses ongemakkelijk omhoog of achteruit moeten kijken om het scherm te zien. Ik heb genoegen genomen met het plaatsen van mijn laptop op een klapstoel of een paar yogablokken voor mijn mat – je kunt boeken gebruiken als je geen blokken hebt. Als u een telefoon of tablet gebruikt, kunt u deze ondersteunen met een uitschuifbare houder, zodat u niet steeds uw nek hoeft uit te steken om het scherm te zien.

Daarnaast is het belangrijk om een ​​goede yogamat te hebben. Ik bezit (en ben dol op) BeautyToko’s favoriete mat aller tijden, de Tunturi Fitnessmat .Het is al jaren mijn go-to: de grip van het oppervlak is extra plakkerig en de mat zelf rimpelt niet onder mijn handen of voeten tijdens de overgang tussen houdingen.

Ik bewaar mijn rekwisieten graag in een mand naast mijn yogamat, zodat alles op één plek staat en klaar is om te gaan wanneer ik me afstem op de les. Zelfs als een les geen rekwisieten vereist, gebruik ik kurkblokken en een meditatiekussen om uitlijning en comfort in poses te vinden. Ik repliceer ook enkele van de studio-ervaringen die ik soms mis met items die me een geaard gevoel geven, vooral geuren van kaarsen, wierook of essentiële oliën.

De Tunturi Fitnessmat is de best beoordeelde yoga mat voor thuis op bol.com

yoga online beginners

Wat zijn de mogelijkheden voor online yogabeoefening?

Op dit moment gebruik ik voornamelijk Sky Ting TV, het virtuele platform dat wordt aangeboden door Sky Ting Yoga in New York City, en Commune Yoga, een studio in Seattle, Washington die live en on-demand lessen aanbiedt voor $ 45 per maand. Prijzen voor Sky Ting variëren op een glijdende schaal tussen $ 20 en $ 30 per maand of $ 200 of $ 300 per jaar, maar Sky Ting gaf me een tijdelijk lidmaatschap om dit artikel te testen.

Deze studio’s, die virtuele platforms hebben opgezet, bieden een mix van live en vooraf opgenomen lessen. Ik doe mee aan live lessen als ze worden gegeven door mijn favoriete leraren of als ze een leuk thema hebben, maar meestal zoek ik graag naar vooraf opgenomen lessen omdat ik ze kan starten en beëindigen wanneer dat nodig is. Er is ook een grotere verscheidenheid aan lestijden en -stijlen die vooraf zijn opgenomen in online bibliotheken.

Sky Ting TV biedt meer dan 200 lessen met tientallen leraren en lesstijlen, variërend van vinyasa tot Pilates tot Katonah (een mix van Hatha en Taoïstische theorie) tot mobiliteit tot meditaties. Ik vond het vooral leuk om de lessen met astrologiethema te volgen en mini-flows die waren gericht op bepaalde delen van het lichaam, zoals heupen en verlichting van de onderrug. Het biedt zowel vooraf opgenomen als live lessen – ik hou van de vooraf opgenomen optie omdat ik precies weet hoe lang ze zijn en een stijl of thema kan vinden die ik leuk vind. De live lessen worden wekelijks aangekondigd met een roulerende selectie van docenten en worden overgenomen via Zoom. Je kunt ook een les overdoen als je het echt leuk vindt, wat altijd leuk is. De Sky Ting TV-lessen verdwijnen niet voor wat ik kan zien, dus je kunt dezelfde stromen doen of zonder beperkingen terugspoelen naar eerdere lessen.

Mijn andere primaire platform, Commune Online, is een beetje anders dan andere online bibliotheken: er worden drie nieuwe sessies per dag toegevoegd, maar elke les is slechts 48 uur beschikbaar. Dit betekent dat er slechts ongeveer negen volledige dagelijkse lessen tegelijk beschikbaar zijn, en hoewel dit de keuze beperkt, denk ik dat het je stimuleert om lessen te oefenen die aantrekkelijk lijken en het scrollen en verlamming van beslissingen minimaliseert. Naast dagelijkse lessen heeft Commune een paar oefenpaden (een korte les van 15-20 minuten, vergeleken met 30 of 60 minuten durende standaardlessen), basisvideo’s die poses afbreken en mobiliteitssnellertjes als je op zoek naar een stroom om specifieke lichaamsdelen te targeten. Al met al heeft Commune Online zo’n 75 lessen van verschillende lengtes op aanvraag.

Veel kleinere studio’s zonder specifiek aangewezen virtuele platforms bieden opties om af te stemmen op lessen, wat een geweldige manier is om lokale (en misschien niet-zo-lokale) yogabedrijven te ondersteunen. In deze lessen melden deelnemers zich van tevoren aan op een platform als Mindbody en doen ze mee via videochat of Zoom, meestal omdat er tegelijkertijd een persoonlijke les plaatsvindt. Ik hou ervan om live te oefenen met leraren zoals Josie Schweitzer in Columbus, Ohio, Kyle Miller in Santa Monica, Californië, en Sheri Delaney in Bedford, New York omdat ze me laten lachen en zweten.

Deze lessen zijn fantastisch als je van feedback op je formulier houdt en het prettig vindt om je webcam aan te laten staan ​​(hoewel je er ook voor kunt kiezen om je webcam uit te zetten en gewoon mee te doen). Ze zijn ook een goede optie voor iedereen die hier en daar een les wil volgen zonder zich aan een programma te binden, aangezien de meeste inlooplessen voor live studio’s ongeveer $ 10 per stuk kosten. Dat gezegd hebbende, heb ik gemerkt dat live lessen – met name die waarin sommige studenten persoonlijk zijn en sommige virtueel deelnemen – niet zo gericht zijn op virtuele studenten en dat de cuing meestal ondermaats is. Het is tenslotte logisch dat leraren de neiging hebben om te cues op basis van de studenten die ze voor zich zien, dus hun instructies zijn misschien niet zo relevant of goed geschikt voor je praktijk omdat je op een klein scherm zit. Live lessen kunnen ook verbindings- en inlogproblemen veroorzaken. Ze kunnen echter de beste manier zijn om jezelf verantwoordelijk te houden, vooral als je je camera aan hebt en weet dat je leraar je kan zien en met je kan praten.

Als je meer macro wilt, zijn er yoga-apps in overvloed met lessen die je live of on-demand kunt volgen. Na veel testen is de favoriet van BeautyToko Alo Moves, dat een breed scala aan trainingen en aangepaste lessen biedt. Peloton en CorePower on Demand zijn ook geliefd bij veel thuisyogi’s.

Natuurlijk bestaat de meest toegankelijke verscheidenheid aan vooraf opgenomen lessen op YouTube, met kanalen zoals Yoga with Adriene – een van de meest populaire opties met meer dan 10 miljoen abonnees – en Yoga by Candace, een ander populair kanaal met meer dan 300.000 abonnees. En als je nieuwsgierig bent naar een specifieke app, platform of studio, controleer dan of deze een YouTube-kanaal heeft. Alo Moves, CorePower en Sky Ting bieden een aantal gratis video’s aan op hun YouTube-kanalen, die je kunnen helpen een idee te krijgen van de lessen zonder je aan een lidmaatschap te binden.

Is yoga online voor beginners iets voor jou?

Yoga online voor beginners of gevorderden kan net zo lonend zijn als die in een studio. Jij kent je lichaam, je ruimte en je voorkeuren het beste, maar de kans is groot dat je net als ik verliefd wordt op thuis oefenen. Er is flexibiliteit in tijd en rekwisieten, vrijheid in het uitproberen van nieuwe poses zonder waarnemers, en vrijwel onbeperkte live en on-demand opties. Natuurlijk, het kan een paar pogingen kosten om een ​​instructeur te vinden die je leuk vindt en vertrouwt, maar je kunt zeker iets vinden dat bij je yogabehoeften past online.

Ook populair: Slaapkamer koeler maken zonder airco op 4 makkelijke manieren