Yoni steam kruiden kopen? Bestel 100 gram voor €22,99 online!

Yoni steam kruiden kopen

Laten we eerlijk zijn – tussen menstruatie, geslachtsgemeenschap en bevalling doorstaat de vagina veel. Wanneer je veranderende hormonen en bekkenbodemproblemen aan de mix toevoegt, is het vaginale gebied soms allesbehalve comfortabel. Vaginaal stomen is een eeuwenoud natuurlijk middel waarvan wordt gezegd dat het de vagina en baarmoeder reinigt, de menstruatie reguleert en menstruatiekrampen en een opgeblazen gevoel verlicht. Maar werkt het behalve het bieden van een weldadige warmte beneden? En is het ook veilig? En waar kunt u de beste yoni steam kruiden kopen? Blijf lezen om erachter te komen.

Yoni steam kruiden kopen

De URlife stoomkruiden zijn samengesteld uit 100% biologisch en speciaal geselecteerde kruiden met een krachtige en helende werking die jouw vaginale flora en geslachtsorganen op een natuurlijke manier ondersteunen. Prijs: €22,99

Yoni steam kruiden kopen

Hoe zou het moeten werken?

Vaginaal stomen leidt met kruiden doordrenkte stoom in je vagina. Tegen een flinke vergoeding bieden sommige luxe spa’s het proces aan. Je kunt het ook thuis doen, hoewel de meeste artsen het niet aanbevelen. Het proces is vrij eenvoudig – je zit of hurkt gewoon boven een container met kruidenstoom.

Kruiden die vaak alleen of in combinatie worden gebruikt, zijn onder meer:

 • bijvoet
 • alsem
 • kamille
 • calendula
 • basilicum
 • oregano

De meeste spa’s hebben een speciale stoel met een gat waar de stoom doorheen kan. Thuis is het wat lastiger om te doen.

Hieronder volgt een voorgestelde methode om thuis vaginaal te stomen. Voordat u het echter zelf probeert, moet u de vermeende voordelen en mogelijke veiligheidsproblemen overwegen, zoals hieronder wordt besproken.

 1. Voeg ongeveer een kopje van je gekozen kruiden toe aan een kom met heet water.
 2. Laat de kruiden minimaal een minuut trekken.
 3. Verwijder je kleding vanaf de taille naar beneden.
 4. Ga recht boven het bassin staan ​​of hurken. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de wastafel in het toilet te plaatsen en vervolgens op het toilet te gaan zitten.
 5. Wikkel een handdoek om je middel en benen om te voorkomen dat de stoom ontsnapt.

De gemiddelde stoomsessie duurt tussen de 20 en 60 minuten. Afhankelijk van hoe heet het water is, kan de stoom eerder afkoelen.

Wat zijn de beweerde voordelen yoni steam kruiden?

Vaginaal stomen wordt gebruikt als een natuurlijke remedie voor het reinigen van de vagina, baarmoeder en het gehele voortplantingsstelsel. Maar daar houden de vermeende claims niet op.

Het verlicht naar verluidt ook:

 • spanning
 • depressie
 • aambeien
 • infecties
 • onvruchtbaarheid
 • hormonale onevenwichtigheden
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • spijsverteringsproblemen
 • gegeneraliseerde pijn

De best beoordeelde yoni steam set op bol.com: Het URlife® Vaginale Stoombad + 50 gram yoni steam kuirden heeft een krachtige en rituele behandeling die reinigt, verstevigt en revitaliseert jouw vagina op een milde en effectieve wijze en biedt talrijke voordelen aan, van verminderde menstruatiekrampen tot verhoogde vruchtbaarheid en meer. Prijs: €36,99

Yoni steam kruiden kopen

Werkt het echt?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat vaginaal stomen elke aandoening helpt. Volgens experts is het duidelijk hoe stomende kruiden toegang moeten krijgen tot je baarmoeder via een goed gesloten baarmoederhals aan het einde van je vagina.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat vaginaal stomen werkt. Volgens artsen kan vaginaal stomen je helpen ontspannen, maar weinig anders. Er wordt beweert dat er weinig kans is dat kruidenstoom het vaginale weefsel zou binnendringen, laat staan ​​dat het hormonen zou reguleren en de vruchtbaarheid zou verbeteren. Een voordeel kan zijn dat de vochtige warmte van de stoom de bloedtoevoer naar het vaginale gebied verhoogt, hoewel dit niet goed is bestudeerd. Als u dit in overweging neemt, kan een zitbad of gewoon onderdompelen in een warm bad hetzelfde effect hebben. Een andere opvatting is dat de reden waarom dit wordt gepromoot cultureel is, niet fysiek.

Zijn yoni steam kruiden veilig?

Er is geen wetenschappelijk onderzoek om te bewijzen of vaginaal stomen veilig is. Maar je vagina is niet bedoeld om met stoom te worden gereinigd. Een oververhitte vagina kan de perfecte omgeving zijn voor bacteriën die schimmelinfecties en andere vaginale infecties veroorzaken.

De vaginale huid is delicaat, gevoelig en gemakkelijk getraumatiseerd. Het gebruiken als schietschijf voor een pluim van warme stoom kan vaginale brandwonden of brandwonden veroorzaken.

Er zijn geen geaccepteerde medische richtlijnen voor het stomen van je vagina. Dit betekent dat je er alleen voor staat om uit te zoeken welke kruiden je moet gebruiken en hoe vaak, tenzij je een alternatieve geneesheer raadpleegt.

Zoals met de meeste natuurlijke remedies, levert het zoeken op internet naar hoe je vaginale stoom kunt gebruiken tegenstrijdige informatie. Het meeste advies wordt geleverd met een disclaimer dat het niet is bewezen of bedoeld om een ​​aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Dit doet je afvragen hoe iemand het kan aanbevelen voor het genezen van bijna alles wat je in de eerste plaats scheelt.

Het is waar dat sommige alternatieve therapieën nuttig en goed bestudeerd zijn, maar vaginaal stomen is dat niet. Wanneer het wordt gebruikt om een ​​medische aandoening te behandelen, kan het zijn dat u de reguliere medische evaluatie en behandeling overslaat, en uw toestand kan daardoor verslechteren.

Het is niet bekend hoe vaginale stoom u of uw zich ontwikkelende baby beïnvloedt als u zwanger bent. Sommige kruiden kunnen een miskraam veroorzaken. Gebruik dus geen stoom of kruiden op je vagina als je zwanger bent.

Yoni steam kruiden kopen

Waar het op neer komt

Je vagina is een zelfreinigende machine en heeft geen hulp nodig van een kruidenstoomsessie. Het is mogelijk dat vaginaal stomen je ontspant en krampen verlicht zoals een verwarmingskussen dat doet, maar het bewijs dat het je vagina of baarmoeder reinigt, de vruchtbaarheid verbetert en hormonen in evenwicht houdt, is puur anekdotisch.

Vaginaal stomen kan het risico op vaginale infectie verhogen door het ecosysteem van de vaginale bacteriën te veranderen. Dat wil niet zeggen dat sommige kruiden de reproductieve gezondheid niet kunnen verbeteren, maar er is geen bewijs dat het stomen ervan in je vagina dat wel doet.

Kruiden zijn misschien natuurlijk, maar ze zijn ook krachtig. Plaatselijk gebruikt, kunnen ze allergische reacties veroorzaken. En de laatste plaats waar u een allergische reactie wilt, is uw vagina.

Er zijn veiligere manieren om warmte en kruiden te gebruiken voor menstruatieverlichting. Probeer een warmwaterkruik op uw bekkengebied te gebruiken en drink een warme kop kruidenthee.

Als u vaginaal stomen wilt proberen, neem dan contact op met uw arts of een gekwalificeerde alternatieve geneesheer om de voor- en nadelen voor uw situatie af te wegen.

U leest: Yoni steam kruiden kopen? Bestel 100 gram voor €22,99 online!

Ook populair: 10x de beste parfumvrije zonnebrandcrème voor een gevoelige huid

Dit vind je misschien ook leuk: