Yves Saint Laurent Mon Paris review: een heerlijke smoothie

yves Saint Laurent Mon Paris review

Mon Paris, een van de huidige belangrijkste pijlers van Yves Saint Laurent, is een voorbeeld van het beruchte fruitchouli-“genre” van parfums, dat nog steeds sterk aanwezig is, maar een paar jaar geleden vooral in zwang was (Mon Paris, een Eau de Parfum, werd gelanceerd in 2016, en telt nu al met een Eau de Toilette-versie, plus een paar flankers). Ik krijg frustraties om te zien dat nieuwe releases allemaal veel te veel op elkaar lijken, en fruitchoulis zijn in de regel niet mijn persoonlijke favorieten. Maar ik geloof dat er, zoals in elk genre, een aantal zeer goed gemaakte geuren in deze stijl zijn: prachtig Chanel Coco Noir, schandalige Mugler Angel, lieve Armani Sì en, ja, de mooie YSL Mon Paris. In deze Yves Saint Laurent Mon Paris review vertel ik jullie alles over deze heerlijke, speelse parfum.

Yves Saint Laurent Mon Paris review

De geur van roze hakken en roze lippenstift

Gemaakt door parfumeurs Olivier Cresp, Dora Baghriche en Harry Fremont, opent Mon Paris met een water-suikerachtige scheutje peer – en vermeende citrusvruchten, die ik niet echt bespeur. Het toont dan meteen zijn hoofdakkoord, een aardbei-frambozenmix, met meer focus op aardbei – wat mijn favoriete onderdeel van de geur is.

Let wel, dit is geen “fotorealistische” aardbei, maar het roept wel de beste aspecten van deze vrucht op, met een natuurlijk, zacht gevoel van scherpzoetheid. Ondanks dat bessentonen tegenwoordig zo (te) veel voorkomen in de parfumerie, voelen die in Mon Paris enigszins verfrissend omdat ze niet vallen in het meer gebruikelijke “compote”, “bubblegum” of – veel erger – “besgeurd plastic” gebied . Ter ondersteuning van dit akkoord zijn er enkele onopvallende bloemen, geleid door een vage maar aangename pioenroos.

Door zijn waterig-zoete vruchten en bloemen, klinkt Mon Paris misschien als een frisse, zomerse geur, maar het straalt eigenlijk een zacht gevoel van warmte uit, aangezien de koele topnoten worden ondersteund door een warmere basis. Er is muskus, die de andere noten in een pluizige textuur vermengt, maar niet zo sterk is dat het de hele geur domineert¹; patchouli, aards maar licht; en verrassend, eikenmos. Deze klassieke noot glanst niet genoeg om een ​​vintage gevoel te creëren, maar breekt wel de zoetheid en draagt ​​bij aan het natuurlijke gevoel van het aardbei-frambozenakkoord. Ik vind het echter een beetje bitter, vooral in de drydown … maar (helaas) eikenmos en ik kunnen niet zo goed met elkaar overweg.

Geur impressies

Geurnoten: (Top)aardbei, framboos, peer, sinaasappel, bergamot, mandarijn, calone; (Hart)doornappel, pioenroos, oranjebloesem, jasmijn; (Basis)patchouli, ambroxan, musk, ceder, eikenmos, vanille.

Kleurindruk: doorschijnend felroze.

Roept op: een aardbei-frambozen-smoothie; roze hakken en roze lippenstift.

Gelijkaardig aan: Burberry Her; Armani Sì (EdT); Marc Jacobs Daisy; Coach Coach De Geur.

Seizoen & Gelegenheid: Het hele jaar door, zeer veelzijdig. Misschien een tikkeltje zwaar voor een zeer warme zomer.

Yves Saint Laurent Mon Paris review

Mijn ves Saint Laurent Mon Paris review geeft deze parfum 3,5 sterren

Mon Paris combineert zoete fruitigheid, scherp-bitter groen, frisse bloemen en warme musk-patchouli in een ronde, zachte geur en voelt zeer evenwichtig en gepolijst aan. Misschien te evenwichtig, want het ruikt een beetje… “middle-of-the-road” – zonder een erg sterke persoonlijkheid.

Ik hou echter wel van de niet al te zoete kijk op aardbei van deze geur, en zijn heldere, leuke uitstraling. De ondersteunende tonen helpen ook om het een chique randje te geven, dus het zal mooi passen bij een mooie tas en hoge hakken – waarschijnlijk roze!

Is Mon Paris extreem uniek? Niet echt. Is het verbazingwekkend complex? Nogmaals…ik zou nee zeggen. Maar het is een mooie kwaliteit, goed gemengd, zeer aangenaam parfum, dat ook in een mooie fles zit. Allemaal geweldige dingen in mijn boek! Ik geef toe, vooral voor de niet-zo-stellaire drydown, dit is niet mijn absoluut favoriete “roze-stijl” geur (ik geef veel de voorkeur aan Chanel Chance Eau Tendre), maar mijn Yves Saint Laurent Mon Paris review geeft het met trots 3,5 sterren. Zeer!

Ook populair: 6x de beste Armani parfum voor heren aller tijden