Zakjes onder ogen verwijderen met deze tips van dermatologen

Zakjes onder ogen verwijderen

De huid rond je ogen is erg delicaat en dun, dus je wilt er voorzichtig mee zijn. Dat betekent het gebruik van de juiste producten en het vermijden van wrijven, krabben of trekken aan het gebied. Omdat dat gebied zo gevoelig is, kun je ook last krijgen van dingen als donkere kringen onder de ogen, droogheid en wallen . Het laatste deel is iets waar ik de laatste tijd veel mee te maken heb, dus ging ik met de vraag hoe je zakjes onder ogen verwijderen kan naar een dermatoloog voor wat antwoorden.

Het behandelen van gezwollen ogen is iets ingewikkelder dan je zou denken. Het effectief aanpakken van deze zorg voor elke patiënt is veel variabeler. Net zoals er geen ‘one size fits all’-oorzaak is, is er ook geen ‘one size fits all’-oplossing. Maar maak je geen zorgen – er zijn een paar dingen die je kunt doen om je gezwollen ogen te verbeteren. Ten eerste helpt het om de oorzaak te weten.

De oorzaken van zakjes onder de ogen

Experts zeggen dat gezwollen ogen of overmatige vochtretentie in het periorbitale gebied kunnen worden veroorzaakt door dagelijkse veranderingen in onze levensstijl. Sommige factoren kunnen seizoensgebonden allergieën, natriumrijke diëten, overmatig alcoholgebruik, huilen en gebrek aan slaap zijn .

Het is belangrijk op te merken dat er ook een verschil is tussen gezwollen ogen en wallen onder de ogen, die zich ontwikkelen naarmate we ouder worden. De mate waarin u wallen onder de ogen krijgt, kan afhankelijk zijn van uw genetica, maar het kan ook een teken zijn van onderliggende genetische of medische aandoeningen zoals een schildklieraandoening of ontstekingsaandoeningen. Het is belangrijk om uw dermatoloog te raadplegen om de oorzaak in uw unieke omstandigheid te bepalen. Bij de meeste patiënten zijn wallen onder de ogen het gevolg van natuurlijke rijpheid en zwaartekracht gerelateerde veranderingen in de onderliggende anatomie: verzwakking van de structurele ondersteuning die wordt geboden door onze spieren, botten en ligamenten veroorzaakt het uitpuilen van de anatomische ‘vetkussentjes’ Deze veranderingen gecombineerd met schade door de zon en verouderings gerelateerd verlies van collageen en hydratatie.

Hoe u uw gezwollen ogen behandelt en zakjes onder ogen verwijderen kan, kan echter afhangen van de oorzaak ervan. 

Hoe gezwollen ogen te verlichten

Blijf bij gezonde gewoonten

Zakjes onder ogen verwijderen

Afgezien van de onderliggende anatomie, worden we allemaal tot op zekere hoogte beïnvloed door de tijdelijke wallen als gevolg van onze steeds veranderende, drukke schema’s en eisen van ons dagelijks leven!. Gezonde gewoonten, zoals een zoutarm dieet, het vermijden van overmatig alcoholgebruik en het drinken van veel water, evenals een goede nachtrust, zijn cruciaal om wallen te verminderen. De Dopper drinkfles helpt jou met deze gewoonten te onderhouden, waar je ook bent.

Slaap met je hoofd omhoog

Zakjes onder ogen verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Vochtretentie kan zich tijdens het slapen rond de ogen verzamelen. Slapen met je hoofd omhoog op een extra kussen of twee kan ook het uiterlijk van wallen verminderen, omdat het ‘s ochtends vaak het meest prominent is. Met de satijnen kussenslopen van STFF & Co® werk je slapend aan jouw beautyroutine en houd je jouw huid en haar in topconditie.

Gebruik een koud kompres

Zakjes onder ogen verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Koude kompressen, zoals koude lepels of gekoelde komkommers, kunnen de bloedvaten vernauwen en ontstekingen verminderen, waardoor de wallen op afstand worden gehouden. De Instantcare Ice Roller voor het gezicht en lichaam stimuleert de bloedsomloop in je gezicht, brengt de glans terug in je huid en zorgt voor optimale aanmaak van cellen. Daarnaast verdwijnen zwellingen en roodheid. 

Gebruik een oogcrème of serum

Zakjes onder ogen verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Als je merkt dat een oogcrème of -serum helpt bij wallen, raden dermatologen aan het product ‘s ochtends aan te brengen in plaats van ‘s avonds. Bij het winkelen voor producten stelt ze voor om ingrediënten in de gaten te houden die ontstekingen helpen bestrijden, zoals cafeïne, groene thee, peptiden en andere antioxidanten. De Clinique All About Eyes Rich Oogcrème is de best beoordeelde oogcrème op bol.com. Het helpt de zichtbaarheid van donkere kringen, zwellingen en fijne lijntjes te verminderen

Hoe voorkom je dat je gezwollen ogen krijgt?

Het vermijden van een van de stressoren of oorzaken hierboven is een goed begin als je gezwollen ogen wilt vermijden. Een ding dat iedereen kan doen, is vasthouden aan een gezonde levensstijl en strikt zijn over uw dagelijkse gebruik van zonnebrandcrème , wat niet alleen een grote uitbetaling heeft in de ogen, maar vrijwel uw hele lichaam.

Maar voor sommige mensen – vooral degenen die meer vatbaar zijn voor gezwollen ogen vanwege genetica of anatomie – kan soms geen dieet of slaapaanpassing, huidverzorgingsproduct of hulpmiddel de situatie verbeteren. Een holistische benadering is essentieel bij het evalueren en behandelen van gezwollen ogen, en deze benadering kan onder meer huidvullers, chemische peelings, laser- en lichtgebaseerde apparaten en op plasma gebaseerde technologie omvatten. Dermatologen zijn opgeleid om u te helpen bij dit vaak frustrerende en verwarrende onderwerp en kunnen u gerichter helpen met zakjes onder ogen verwijderen.

Ook populair: La mer oogcreme review: de allerbeste voor donkere kringen