Zeep bar kopen: 4 tips om je zeep bar correct te gebruiken

zeep bar kopen

Bar soaps zijn al eeuwen in het spel. Het is geen geheim dat iedereen een stuk zeep gebruikt voor dagelijkse hygiëne en algehele gezondheid. Zeep is een van de beste dingen die je kunt gebruiken om je handen, voeten en huid te reinigen. Zorg ervoor dat u uw zeep CORRECT gebruikt als u er het maximale uit wilt halen. Wilt u een zeep bar kopen? Ontdek hieronder hoe u uw zeepstaaf op de juiste manier gebruikt!

Hoe u een zeep bar gebruikt en bewaart

1. Bereid je voor

Een van de beste manieren om je stuk zeep klaar te maken, is door het droog te houden als je het niet gebruikt om je huid, luffa of washandje in op te schuimen. Hoe droger het is, hoe langer het meegaat, dus zorg ervoor dat je deze zeepstaaftips volgt zodra je de bar uit de zeepverpakking of zeepdoos hebt gehaald.

 • Laat het stuk zeep minimaal 6-8 weken uitharden. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten zo strak mogelijk aan elkaar worden gehecht.
 • Als je niet zo lang kunt wachten, zijn er voorgeharde zepen op de markt en als je die koopt, sla dan de eerste stap helemaal over.
 • Snijd het in kleinere stukjes.
 • Kleinere stukjes betekenen een kleiner oppervlak zodat minder zeep kan smelten
 • Bewaar de rest van de stukken in een zeepzak voor toekomstig gebruik.

Nu zou je stuk zeep klaar moeten zijn en aangezien je weet hoe je zeep op de juiste manier moet gebruiken terwijl je onder de douche staat, is het tijd om te praten over hoe je je stuk zeep het beste kunt bewaren om ervoor te zorgen dat ze langer meegaan.

2. Bewaar je zeepstaven op de juiste manier

Om ze lang mee te laten gaan, hangt af van hoe je ze bewaart. Als je een stuk zeep opbergt in een koele, droge container die de luchtstroom bevordert, blijft je zeep droog.

 • Het water kan van de barzeep aflopen en de bar op een zeepbakje beter drogen.
 • Hoe meer luchtcirculatie, hoe sneller het product droogt
 • Probeer een zeepbakje te kiezen met veel gaten voor luchtcirculatie.
 • Probeer dan zoveel mogelijk de schotel aan het uiteinde van de douche te houden, ergens weg van de douchekop.
 • Als u deze tips opvolgt, gaat uw zeep langer mee, waardoor u op de lange termijn tijd en geld bespaart.

Met het zeepzakje van Loofy’s ben je zeker van een ultieme douche-ervaring! Het Shampoo Bar Zakje zorgt voor meer grip, een handige opbergplek en voor het opschuimen van jouw favoriete shampoo bar.

Zeep bar kopen

3. Opschuimen

Het belangrijkste onderdeel van het gebruik van je zeep is om een ​​goed schuim te krijgen. Dit is van toepassing als u de voorkeur geeft aan een van deze methoden:

 • je HANDEN gebruiken
 • DIRECT op de HUID gaan
 • ANDERE DOUCHEAPPARATUUR gebruiken zoals een washandje of luffa

Je zou denken dat de eenvoudigste en gemakkelijkste methode is om het stuk zeep rechtstreeks op de huid te gebruiken. Maar dat is misschien niet de beste manier om het gebruik van je zeep te maximaliseren. Je blote huid staat niet toe dat de zeep dat schuim krijgt dat kan komen door het gebruik van een washandje of luffa.

Wat je het beste kan doen is:

 • Haal water om het washandje of de luffa vochtig te maken en wrijf het een paar keer in het stuk zeep.
 • Zorg ervoor dat u koeler water gebruikt, omdat dit helpt om sneller schuim te maken. Op sommige dagen kom je misschien in de verleiding om heet water te gebruiken, maar houd er rekening mee dat het niet zo effectief schuimt als koeler water.
 • Het schuimt binnen een paar seconden op, wacht op grote donzige schuimbellen.
 • Boen jezelf schoon.
 • Scrub van je nek helemaal tot aan de onderkant van je voeten – verwijder al het vuil dat een voetgeur kan veroorzaken.

Iets om te onthouden is scrubben vanaf de bovenkant naar beneden – de reden dat dit een van de beste manieren is om te wassen, is dat je ervoor kunt zorgen dat alle delen van je lichaam volledig zijn ingezeept en daarna in de afvoer worden gespoeld. Als je je repen op deze manier gebruikt, gebruik je op den duur minder zeep.

4. Houd je bar altijd schoon

In het verleden werd gezegd dat zeep niet goed voor je was. Mensen zeiden dat sommige gebieden ziektekiemen en bacteriën kunnen verzamelen en mogelijk je immuunsysteem kunnen schaden. Sommigen maakten hierdoor de overstap van zeep naar vloeibare zeep of body wash. Hoewel we het erover eens zijn dat onze huid en handen duizenden kleine levende microben bevatten die op de bar kunnen worden overgedragen, betekent dat niet dat je geen stuk zeep kunt gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is het met water af te spoelen voordat u het gebruikt, en u bent helemaal klaar. Schone zeepjes zijn nog steeds een erg handige optie als je geen toegang hebt tot body wash.

Met het bamboe houten Loofy’s Zeepbakje heb je een handige opbergplaats voor al jouw zepen. Dit bakje werkt perfect als je een zeepje wilt opbergen of simpelweg je zeepje wil laten drogen.

Zeep bar kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Andere punten om te overwegen bij een zeep bar kopen:

Vind de beste formule voor uw huidtype

Je wilt er altijd voor zorgen dat je goed voor je lichaam zorgt. Afhankelijk van uw huidtype kan de ene soort zeep beter voor u werken dan de andere. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u zeepsets krijgt die het beste bij u en uw huidtype passen. Dat hangt af van het gebruik dat je ervan nodig hebt, of het nu voor je hele lichaam is, je handen of voor je gezicht.

Maak een permanente overstap naar zeep

De laatste jaren is er meer druk op het gebruik van zeep in plaats van vloeibare zeep of badgel. De meeste mensen beweren dat zeepstaven milieuvriendelijker kunnen zijn. Barzepen worden in hun geheel opgebruikt, behalve de doos waarin het wordt geleverd, als je de bar eenmaal hebt opgebruikt, hoef je niets meer weg te gooien.

Deze handgemaakte Dubbel Boter Luxe Zeep bar met Bloemen Oliën creërt een heerlijk romig, rustgevend schuim dat helpt om uw huid zacht en gehydrateerd te maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Zeep bar kopen: conclusie

Het volstaat te zeggen dat zeepstaven enkele van de beste uitvindingen zijn op het gebied van gezondheid en hygiëne. Hun toepassingen en ingrediënten helpen je om lekker te ruiken en je gezond te voelen. Zeeprepen zijn er om te blijven, dus het zou in uw eigen belang moeten zijn om te weten hoe u ze op de juiste manier kunt gebruiken. Zolang ze op de juiste manier worden gebruikt, heb je niets anders nodig.

U leest: Zeep bar kopen: 4 tips om je zeep bar correct te gebruiken

Ook populair: Een douchefilter voor je haar en huid: gezonder met zacht water