Zelf acrylnagels verwijderen met of zonder aceton in 4 stappen

zelf acrylnagels verwijderen


Wil je zelf acrylnagels verwijderen, maar heb je geen tijd of geduld om naar de salon te gaan? We weten er alles van- maar het loont om die manicure correct te verwijderen in plaats van ze bijvoorbeeld van je natuurlijke nagels te wrikken (au!) of ze gedachteloos af te bijten terwijl je verzonken bent in je favoriete tv-serie.

Het krachtig verwijderen van acrylnagels betekent ook het verwijderen van enkele van de vele lagen van je natuurlijke nagelplaat. Meestal resulteert dit in dunne, dunne, beschadigde nagels, die maanden aanhouden totdat ze uitgroeien. En dat is het best mogelijke scenario! Kies je dus voor acryl, dan raden we je aan om een aantal handige tools in huis te hebben voor een schadevrije verwijdering.

Hoe kun je zelf acrylnagels verwijderen?

Houd er rekening mee dat, zelfs als u deze stappen volgt, u mogelijk enigszins aangetaste natuurlijke nagels overhoudt, afhankelijk van hoe de de acrylverf in de eerste plaats is aangebracht en hoe zorgvuldig u de verwijdering uitvoert. Als het acrylproces geduldig wordt uitgevoerd, kan het echter vrijwel schadevrij zijn. Volg nu deze eenvoudige stappen van nagelprofessionals om acrylnagels thuis snel en zonder schade te verwijderen:

1. Vijl zoveel mogelijk van de acrylnagel af

Zelf acrylnagels verwijderen

In plaats van je nagels op de gebruikelijke manier te vijlen (langs de bovenrand van de nagel), moet je het hele gebied dat het acryl bedekt uitdunnen. Vijl met een grofkorrelige vijl zoveel mogelijk van het acrylproduct af. Hiervoor heb je een speciale vijl nodig; een gewone nagelvijl zou nutteloos zijn. Zoek naar een nagelvijl met korrel 100, die grof genoeg is om het oppervlak van de acrylverf of een nagelboor te vijlen. Pas op dat u de huid rond de nagels niet snijdt met de randen van de vijl.

2. Los alle resterende acrylnagels af

Zelf acrylnagels verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Nadat het acryl zoveel mogelijk is gevijld, raden nagelexperts aan om de nagels zo lang als nodig is om de nagels op te lossen in 100% aceton nagellakremover. Er zijn twee manieren om dit te doen. Een methode is om een ​​met aceton doordrenkt stuk katoen over elke nagel te leggen en vervolgens elke vingertop in folie te wikkelen. Dit is de aanbevolen techniek.

Anders kunt u proberen uw vingers in een kom met aceton te weken. Het is eenvoudiger, maar de komtechniek is erg hard voor je huid en duurt langer. Als je deze route volgt, doop dan alleen je nageltips in de kom om te voorkomen dat de huid van je vingers en handen uitdroogt. Gebruik aceton alleen in een goed geventileerde ruimte, want het is erg vluchtig en kan je luchtwegen gemakkelijk irriteren.

3. Schraap of polijst voorzichtig de laatste stukjes acryl eraf

Zelf acrylnagels verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Na het weken in aceton, controleer je de nagels na 20 minuten om het verzachte acryl af te schrapen met een bokkenpootje, en herhaal dit proces totdat al het product is opgelost. Er kunnen een paar kleine stukjes acryl achterblijven, maar ga er niet ruw mee om! Als er kleine stukjes acryl zijn die niet wijken, kan een zachte schuimnagelbuffer worden gebruikt om die kleine hardnekkige stukjes glad te maken.

4. Bescherm je nagels tegen toekomstige acrylschade

Zelf acrylnagels verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Acryl is niet per se slecht voor de nagels, maar het kan een negatieve invloed hebben op de natuurlijke nagels. Voor acrylliefhebbers: probeer elke maand een pauze van een week te nemen, zodat de gezondheid van je nagels niet helemaal achteruitgaat. Breng gedurende die tijd elke dag één laag versterkende nagelbehandeling aan om breuk te voorkomen, zoals de Herome Nourishing Nail Oil.

Om ze een nog intensievere behandeling te geven, bedek je je nagels met nagelriemolie en nagelriemcrème en wikkel je elke hand vervolgens vijf minuten in een warm washandje. Het resultaat: glanzendere, sterkere nagels in een mum van tijd.

Hoe zelf acrylnagels verwijderen zonder aceton?

Je kunt ook zelf acrylnagels verwijderen zonder aceton met een acetonvrije nagellakremover als afweekmiddel. Maar weet dat als je aceton wilt vermijden, het langer zal duren om acryl te verwijderen. Hier is hoe:

  • Begin met het trimmen van de extra lengte van de verlengtips met een nagelknipper om de inweektijd te verkorten.
  • Gebruik een nagelvijl met korrel 100 om zoveel mogelijk product te verwijderen zonder in de natuurlijke nagel te vijlen. Hierdoor wordt elke topcoat, gellak of nailart verwijderd, waardoor de oplossing gemakkelijker door de verlengtip kan dringen.
  • Drenk een stuk katoen in de remover en wikkel uw vingertop in een stuk folie van ongeveer vijf centimeter lang, met het stuk katoen in direct contact met het acryl, herhaal op elke vinger. Wacht 15 tot 20 minuten, verwijder dan de folie en het katoen en duw het geweekte product voorzichtig weg van de nagelriem met een oranje houten stokje of nagelriemduwer. Wees geduldig en schraap er niets van als het niet genoeg doorweekt is.
  • Als je nog acryl op de nagels hebt, wikkel ze dan opnieuw in met meer van de remover.
  • Gebruik de vijl om nagels te vormen, poets indien nodig voorzichtig en was de handen om de resterende oplossing te verwijderen.

Ook populair: Beste press-on nails: dit is de top 5 kunstnagels van 2021