Zelf een facial doen zoals bij de salon in 7 simpele stappen

Zelf een facial doen

Als het leven een beetje chaotisch wordt, zijn er maar weinig zelfzorgrituelen die zowel onze geest als onze huid kalmeren, net zo goed als een gezichtsbehandeling thuis. Wil je zelf een facial doen? Als het bijna net zo goed aanvoelt als het echte werk, dankzij een paar keuzetips die we van de profs hebben opgepikt. Dus zet je “chillax” -afspeellijst (of Netflix) in de wachtrij, steek een mooie kaars aan en bereid je voor op een welverdiende gezichtsbehandeling. Onze go-to-tricks brengen je daar – en je gezicht zal je dankbaar zijn. Lees verder om te leren hoe je jezelf thuis een spa-achtige gezichtsbehandeling kunt geven.

Denk als een professional

Selecteer je producten als een redacteur, maar breng ze in de praktijk als een skin pro. Telkens wanneer we een professionele schoonheidsbehandeling ondergaan (gezichtsbehandeling of anderszins), maken we niet alleen aantekeningen om door te geven aan onze lieve lezers – we bewaren ze ook mentaal voor onszelf. Stel uw schoonheidsspecialiste vragen over de producten die ze gebruiken, waarom ze ze gebruiken en wat ze thuis aanbevelen voor uw huidtype.

Dit betekent ook een meerstappenbenadering volgen, in plaats van alleen maar een masker op te zetten en er een punt achter te zetten. Het is de taak van uw facialist om de behandeling aan te passen en naar een hoger niveau te tillen op basis van uw huidskleur en problemen, maar beschouw dit als uw algemene stappenplan:

  • Reinigen
  • Exfoliëren
  • Stomen
  • Pellen
  • Masker/behandeling
  • Hydrateren

En dat is ‘m!

Zelf een facial doen? Volg deze 7 stappen!

Stap 1. Schakel een aantal power gereedschappen in

White Lotus Polymeer Dermaroller 

Zelf een facial doen

Het is een makkelijke (en leuke) manier om een professioneel tintje aan je spa-sessie toe te voegen – en je hoeft er niet veel geld voor uit te geven. Probeer een dermaroller (zoals een van onze favorieten van White Lotus Anti Aging die hypoallergeen, nikkel- en metaalvrij is) om acnelittekens en fijne lijntjes glad te strijken, of gebruik een mee-eterextractor om de smurrie uit je poriën te verwijderen.

Een dermaroller het helpt de huid te versterken, te liften, te contouren en glad te maken door energie te leveren aan de weefsels en de spieren. De stroom helpt de collageensynthese te stimuleren en helpt onze elastine sterk te houden. Je kunt jezelf letterlijk een instant facelift geven met dit apparaat, en bij langdurig dagelijks gebruik zult u ongelooflijke resultaten zien.

Stap 2. Blaas wat stoom af

Carmen FS2800 Gezichtsstomer

Zelf een facial doen

Naast het helpen om vuil, olie en vuil uit de poriën te trekken, voelt gezichtsstoom gewoon zo ontspannend aan. Het is ook gemakkelijk zelf te maken: verwarm wat water boven het fornuis en voeg een mix van gedroogde bloemen of thee toe – gewone schijfjes citroen zijn ook prima. Nadat je het een paar minuten hebt laten sudderen en trekken, giet je het mengsel in een grote kom en leg je een handdoek over je hoofd en de kom zodat de stoom geen andere plek heeft om te ontsnappen. Blijf ongeveer vijf minuten zitten. Wil je de complete luxe ervaring, dan is de Carmen FS2800 Gezichtsstomer / Gezichtssauna een grote aanrader. Het kan gebruikt worden als een gezichtsstomer of als neusmasker!

Stap 3. Ontspan het gezicht met een massage

Your Beauty Tree ® Tumeric Detox Masker Stick

Zelf een facial doen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Gezichtsmassage maakt net zo goed deel uit van een goede behandeling als de producten zelf; het stimuleert de bloedsomloop en de lymfestroom en kan ervoor zorgen dat de formules diep doordringen. Masseer uw producten zachtjes in uw huid in een cirkelvormige beweging en schakel over op licht tikken met uw vingers op de tere huid rond uw ogen. Als je huid wat extra aandacht nodig heeft, breng dan een gezichtsmassage naar een hoger niveau met een leave-on balsem.

Mijn huidige obsessie op dit moment is de Your Beauty Tree ® Tumeric Detox Masker Stick. Dit is een herstellend en helend detox masker gemaakt van een natuurlijke mix van geneeskrachtige wilde planten en kruiden waaronder kurkuma die de huid verjongen en tegelijkertijd de helderheid van de huid herstellen… De stick werkt ook nog eens superhandig, want je kan het product beter en zuiniger aanbrengen zonder knoeien!

Stap 4. Versterk je massagetechniek

Velveux Jade Roller Rozenkwarts

Zelf een facial doen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Gebruik een jade roller om de lat hoger te leggen met je massagetechniek. Jade rollers kunnen ontspanning bevorderen en als er overtollig vocht/zwelling in de huid is, kan het gebruik van een jade roller de lymfedrainage stimuleren. Voor een optimale jade-rolervaring, is het raadzaam om het in opwaartse en buitenwaartse bewegingen te rollen. Je moet proberen te voorkomen dat je je huid naar beneden sleept met de gezichtsroller. Met de Velveux Jade Roller Rozenkwarts verbeter je de bloedcirculatie van jouw huid en voer je overtollig vocht af. Hierdoor creëer je strakkere gezichtscontouren en een stralende glow.

Stap 5. Probeer een peeling

The Ordinary™ Lactic Acid 10% + HA 2% Superficial Peeling Formulation

Zelf een facial doen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Gezichtscrub gaat nog een stap verder en belooft de dode huid weg te halen te halen om een helderdere, jongere teint eronder te onthullen. Het is de ultieme snelle weg naar een stralende gloed. Als je een peeling wilt toevoegen aan je gezichtsbehandeling thuis, dat is de The Ordinary™ Lactic Acid 10% + HA 2% Superficial Peeling Formulation een prima uitgangspunt. Met 10 % melkzuur biedt de krachtige formule een milde peeling die de teint transformeert.

Stap 6. Behandel je huid met een serum

Olay Regenerist Verstevigende Serum

Zelf een facial doen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Wil je grauwheid wegwerken? Of wil je die mee-eters uitwissen? Overweeg om eventuele specifieke problemen met een serum aan te pakken. Serums zijn een geweldige manier om geconcentreerde ingrediënten in de huid te brengen die helpen bij het behandelen van uw huidproblemen. Ik raad ten zeerste aan om te investeren in hoogwaardige professionele huidserums die na verloop van tijd echte veranderingen in uw huid kunnen aanbrengen. Lees hier mijn artikel over welk type serum bij welk huidtype past. Het Olay Regenerist Verstevigende Serum verstevigt bijvoorbeeld je huid voor een gelifte uitstraling en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het hydrateert om de elasticiteit van je huid te verbeteren en helpt je huid exfoliëren, gladmaken en revitaliseren.

Stap 7. Breng je moisturizer aan

Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer

Zelf een facial doen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als afsluiter van de facial is een moisturizer essentieel om de huid te voorzien van de nodige voedingstoffen. Dit kan een goede dag- of nachtcrème zijn, afhankelijk van het tijdstip van de facial. Een grote favoriet is voor de nacht de Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer.  Een mix van werkzame ingrediënten helpt de huidbarrière te versterken en de huideigen collageen- en elastine aanmaak te stimuleren. Zo word je wakker met een frisse, jeugdige huid die klaar is voor een nieuwe dag.

En tot slot….

Je bent misschien geneigd deze stap te negeren, maar doe het niet: elke huidverwensessie vereist aanvulling. Drinkwater is belangrijk, want wanneer huidcellen voldoende gehydrateerd zijn, functioneren ze optimaal, wat betekent dat ze voedingsstoffen optimaal opnemen en op de meest efficiënte manier collageen en elastine genereren. Trouwens, heb je ooit echt een gelegenheid nodig zoals zelf een facial doen om wat H2O achterover te slaan?

U leest: Zelf een facial doen zoals bij de salon in 7 simpele stappen

Ook populair: O’Keeffe’s voetcreme review: de beste voor extreem droge voeten