Zelf je wenkbrauwen doen: van verven tot perfect shapen

zelf je wenkbrauwen doen

Volle wenkbrauwen die het gezicht omlijsten zijn een must-have voor schoonheid, maar ze goed verzorgd houden is makkelijker gezegd dan gedaan. De hulp van een professional inroepen om je wenkbrauwen in vorm te krijgen, is niet altijd voor iedereen een optie. Zelfs met de beste wil van de wereld, kan hoeft het geen noodzaak te zijn om een schoonheidsstylist je wenkbrauwen te laten epileren, waxen, rijgen of anderszins vorm te geven. Maar het is ook niet nodig om met onhandelbare wenkbrauwen te leven. We vroegen de bonafide wenkbrauwexperts naar hun beste tips en trucs om thuis zelf je wenkbrauwen te temmen.

Welke tools heb ik nodig?

Van verven tot threading en zelfs microblading – hoewel we die laatste techniek zeker niet thuis zouden proberen – er zijn een groot aantal opties voor wenkbrauwschoonheid om uit te kiezen, afhankelijk van de look die je zoekt. De kit die je nodig hebt, hangt echt af van het type behandeling dat je gaat proberen.

Sommige favoriete kleine wenkbrauwtools van de experts zijn een wenkbrauwborstel, een klein scheermesje, een stuk zeep, een scherp schaartje, een cocktailprikker en wat bruine oogschaduw die lijkt op een donkere versie van je eigen haar. U zult merken dat er geen pincet op de lijst staat. Als het gaat om wenkbrauwonderhoud, zijn scheermesjes de beste keuze zijn.

Als je haarzakjes herhaaldelijk verwijdert, zullen ze uiteindelijk helemaal niet meer groeien en kunnen je wenkbrauwen erg dun worden, vooral als je ouder wordt. Gebruik alleen een pincet voor moeilijk bereikbare haartjes of die heel ver van je wenkbrauw af zitten.

De best beoordeelde wenkbrauw mesjes op bol.com zijn de Levanda scheermesjes. Het Levanda wenkbrauw scheermesje is speciaal ontworpen zodat iedereen makkelijk en met grote precisie kan trimmen als een professional. 

Zelf je wenkbrauwen doen

Hoe weet ik welke wenkbrauwvorm bij mij past?

Leren hoe je je wenkbrauwen goed kunt meten, is de sleutel tot het begrijpen van de juiste wenkbrauwvorm voor jou. Je kunt vanaf daar experimenteren met verschillende stijlen, maar zorg ervoor dat je eerst de basis legt.

Het belangrijkste om te onthouden is dat het zussen zijn en geen tweelingen, dus de een zal er altijd iets anders uitzien dan de ander. Met dat in gedachten, vind je de perfecte vorm voor je wenkbrauwen door deze eenvoudige stappen te volgen:

  • Plaats een wenkbrauwpotlood vanuit de hoek van je neus, door de binnenste ooghoek. Dit is waar je wenkbrauw moet beginnen.
  • Beweeg het potlood vervolgens schuin van je neus omhoog door je iris – dit is waar je boog moet komen.
  • Verplaats tenslotte het potlood van de zijkant van je neus naar de buitenste ooghoek. Dit is waar je wenkbrauw moet eindigen.
  • Gebruik deze punten om je wenkbrauw te modelleren.

Welke voorbereiding moet ik vooraf doen?

Velen van ons zijn de afgelopen weken misschien een beetje laks geweest met het verzorgen van onze wenkbrauwen, en dat is geweldig – laat die wenkbrauwen maar groeien. Een beetje kokosolie die elke avond over je wenkbrauwen wordt gestreken, kan echt helpen. Dan kun je ze goed vormgeven.

Reinig je gezicht voordat je begint en zorg ervoor dat de wenkbrauwen helemaal schoon en make-upvrij zijn, zodat je een leeg canvas hebt om vanaf te werken.

Als je van plan bent zelf je wenkbrauwen te doen, waaronder verven, zorg er dan voor dat je dit doet voordat je gaat shapen. Door haar te plukken of te verwijderen, wordt de follikel geopend en als er een tint in deze ruimte komt, kan dit irritatie, infectie of ingegroeide haren veroorzaken.

Probeer altijd je wenkbrauwkleur te matchen met je haarkleur. Als je blond bent of wit haar hebt, ga dan voor een taupe of een grijze tint, want dit is de meest natuurlijke kleur voor jou.

De best verkochte wenkbrauwverf op bol.com is de RefectoCil Wenkbrauw- en Wimperverf. De wimper- en wenkbrauwverf van RefectoCil geeft bij maximaal 10 minuten inwerktijd een goed dekkende, wekenlang houdbare tint die licht en waterbestendig is. In veel kleuren verkrijgbaar.

Zelf je wenkbrauwen doen

Hoe je wenkbrauwen verven

Voordat je de tint mengt volgens de instructies op de verpakking, breng je vaseline aan op de gebieden rond je wenkbrauwen waar je niet wilt dat de tint blijft plakken. Laat je niet verleiden om het te dicht bij de wenkbrauwen te plaatsen, breng het een paar millimeter rondom de wenkbrauwen aan

Gebruik een borsteltje om de tint door je wenkbrauwen te borstelen en zorg ervoor dat het haar volledig bedekt is. Borstel omhoog, omlaag en van links naar rechts om ervoor te zorgen dat elk haar bedekt is. Start je timer zodra de eerste wenkbrauw is gecoat voor een gelijkmatig resultaat, omdat het verwijderen van de tint van de eerste wenkbrauw het tijdsverschil verklaart.

Gebruik een vochtig wattenschijfje om de eerste wenkbrauw af te vegen en blijf vegen tot er geen kleur meer op het wattenschijfje verschijnt, ga dan verder met de tweede wenkbrauw. Als je op zoek bent naar lichte, natuurlijke wenkbrauwen, houd de tint dan korter aan dan aanbevolen. Je kunt de stappen altijd herhalen om donkerder te worden, maar niet om lichter te maken.

Hoe vorm je je wenkbrauwen?

Begin met het verzorgen van de wenkbrauwen naar boven. Wrijf je wenkbrauwborstel op een vochtige stuk zeep en borstel de wenkbrauwen opnieuw naar boven, volgens de natuurlijke beweging over de boog. Laat de zeep drogen en wordt wasachtig op het wenkbrauwhaar.

Gebruik je schaar voorzichtig om het bovenste begin van de wenkbrauwen bij te knippen, zodat ze symmetrisch zijn. Werk vervolgens met je wenkbrauwscheermesje in de tegenovergestelde richting van het haar om de losse haren – samen met het pluizige vellushaar – heel voorzichtig te verwijderen.

Als alternatief kunt u een pincet gebruiken. Het is niet aan te raden om haar uit het bovenste deel van je wenkbrauwen te plukken – dit kan de wenkbrauwvorm verpesten als je een beetje schietgrage wordt met het pincet.

Borstel in plaats daarvan het wenkbrauwhaar naar beneden en zoek naar haren die uit je natuurlijke vorm groeien. Alleen die plukken en verder niets. Je zult merken dat het misschien richting de staart van je wenkbrauwen is.

Weersta de drang om de ruimte tussen je wenkbrauwen te veel te epileren door de optimale ruimte af te bakenen met een eyeliner. Plaats het uiteinde in de binnenste hoek van je neusgaten en gebruik de potloodpunt om dit punt te markeren. Herhaal dan aan de andere kant. Pluk alleen binnen het gemarkeerde gebied.

Tot slot, borstel je wenkbrauwen opnieuw in de gewenste positie en laat de zeep intrekken. Werk af door een zachte laag bruine of blonde oogschaduw over de wenkbrauwen aan te brengen met een zachte, gebogen wenkbrauwborstel en pas de haartjes eenvoudig aan met een cocktailprikker.

U leest: Zelf je wenkbrauwen doen: van verven tot perfect shapen

Ook populair: 11x de beste wenkbrauwgel aller tijden voor perfecte wenkbrauwen

Aanbevolen artikelen