Zelf thuis je haar knippen: tutorials, video’s, tips en benodigdheden

zelf thuis je haar knippen

Veel van ons hebben de afgelopen jaren minstens een keer in een lockdown gezeten, wat betekende dat we onverwachts sociale afstand moesten nemen van alles en iedereen, zo ook onze kapper. Daarom hoorde ik om me heen dan velen – waaronder ik – een kappersschaar hebben aangeschaft om zelf de nodige bijwerkingen uit te voeren of het haar van gespleten puntjes te ontzien. Zelf thuis je haar knippen is hierdoor steeds populairder geworden en hier lees je alle tips om dit optimaal uit te kunnen voeren.

Haar knippen is ingewikkeld en vergt jarenlange training. Daarom adviseren de meeste stylisten hun klanten om de schaar te omzeilen en gewoon alsnog naar de salon te komen. Maar als je gewoon niet kunt wachten, dan is dit wat je moet weten: van het knippen van een pony tot het knippen van gespleten punten en het scheren van je hoofd, we vroegen de experts hoe je zelf thuis je haar knippen kan.

Voorbereiding

Welke voorbereiding moet je vooraf doen als je zelf thuis je haar knippen wilt? Duik niet in een knipbeurt zonder voldoende voorbereidingen. Het proces begint met schoon haar, dus zorg ervoor dat je je haar van tevoren wast en conditioneert. Het is het beste om je haar te knippen als het droog is. Nat haar verandert van vorm en wordt ook korter als het opdroogt.

Voordat je nadenkt over het maken van de eerste knip, moet je ervoor zorgen dat je spiegel een comfortabele hoogte heeft en dat je een plan in gedachten hebt. Je moet niet bukken of leunen om je spiegelbeeld te zien. Bekijk zoveel mogelijk YouTube-tutorials om bekend te raken met wat je wilt gaan doen voordat je begint.

De Allures Kappersschaar Set heeft alles voor een knipbeurt vanuit huis: een kappersschaar, uitdun schaar, kam, nekborstel, kapmantel, 2 Clips, schoonmaak doekje en leren case

Zelf thuis je haar  knippen

Zelf thuis je haar knippen begint bij de juiste tools

Welke apparatuur heb ik nodig? Handen af ​​van de keukenschaar. Ze zijn meestal te groot om te knippen. Gebruik de dunste schaar die je kunt vinden, zodat je controle hebt over de hoeveelheid haar die wordt geknipt. En zorg ervoor dat je schaar echt scherp is. Je kunt een goede kappersschaar online kopen. Om langer haar te knippen, heb je een peddelborstel, snijclips en een scheerkam nodig. Voor kort haar heb je een tondeuse nodig. Zorg ook voor een uitdunschaar, want deze zal helpen om harde, ongelijke lijnen in het haar te verzachten.

Hoe knip je je eigen haar?

Doen

  • Houd je adem in tijdens gedetailleerde knipsels. Ja echt. Je hebt een supervaste hand nodig voor de lastigere dingen. Een goede tip is om tijdelijk je adem in te houden terwijl je dit doet, want dan houd je je hand vast en heb je meer controle.
  • Wees voorzichtig met snijden. Snijd minder dan je denkt. Als je hebt besloten waar je je haar gaat knippen, ga dan wat langer door. Je kunt altijd meer afsnijden, maar je kunt het niet terugzetten.
  • Benader de snede in segmenten. Snijd eerst je haar van voren en van achteren, en verdeel dan je achterste in twee nieuwe secties – van oor tot oor. Er is minder haar bij betrokken, dus het is gemakkelijker te beheren. Zorg ervoor dat je strakke lijnen snijdt en op elke sectie hetzelfde aantal snijdt.

Niet doen

  • Je haar kleuren. Geknipt haar groeit terug. Box colour kan het haar beschadigen of de kleur veranderen tot een punt dat professionele producten zou verstoren. Dit kan uw eerste salonbezoek erna nogal duur maken.
  • Je haar nat knippen. Het rekt makkelijker uit en je kunt het korter maken dan je wilt, of ongelijkmatig door de spanning als je het tussen je vingers trekt.
  • Het haar restylen. Een knipbeurt is de enige haalbare knipbeurt bij jezelf, omdat je de lijnen kunt volgen die je kapper heeft aangebracht. Knip geen pony als je er nog geen hebt, probeer niets technisch, zoals een bob. Alles wat te maken heeft met het knippen van de achterkant van je haar is een non-starter.

Verwen je frisse lokken met het best beoordeelde haarmasker op bol.com: het L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Haarmasker

Zelf thuis je haar  knippen

Hoe u uw uiteinden kunt trimmen?

Deel je haar centraal over de schouder. Verdeel het haar in twee delen en trek het naar voren over je schouders. Trek aan de ene kant de lengte van het haar recht tussen twee vingers met een goede spanning – trek niet onder een hoek. Knip met de punt van de schaar in de uiteinden. Houd je hoofd recht, doe dan de andere kant en controleer of ze overeenkomen.

Hoe knip je je eigen pony?

Wil je je eigen pony knippen? Als je al een pony hebt, gebruik dan een ‘point cutting’-techniek. Hier houd je de schaar verticaal en knip je in de punten. Probeer in geen geval horizontaal over je pony te knippen.

Snijd slechts een halve centimeter per keer, dus je hebt controle over de lengte. Als het knippen klaar is, style je je haar volledig en doe je een laatste controle om te zien of het haar allemaal volledig is aangesloten. Zo niet, maak dan de nodige aanpassingen.

Hoe u uw eigen lagen kunt knippen

Hoe zit het als u langer haar wilt trimmen of in lagen wilt knippen? Hoewel dit wat meer vaardigheid vereist dan een rechte snit, kun je thuis gegradueerde lagen in je haar knippen door schuine sneden in de lengte te maken.

Begin met bescheiden te knippen, je kunt later altijd meer afknippen als je van de vorm houdt. Als je je haar nat knipt, houd er dan rekening mee dat het er korter uitziet als het droog is.

Hoe mannenhaar te knippen

Er zijn veel verschillende manieren om mannenhaar te knippen. De belangrijkste haarsnitten zijn met tondeuses – voornamelijk met verschillende beschermers om verschillende lengtes te creëren – schaar-over-kam-snitten, die zachter en meer getextureerd kunnen zijn, en knippen met alle vingers, dat voornamelijk wordt gebruikt voor langere kapsels. De eenvoudigste optie is om tondeuses te gebruiken. Denk eraan, hoe lager het getal, hoe korter de snede.

Zorg ervoor dat de afscherming veilig op de machine is vergrendeld.

Gebruik eerst de langere beschermkap en werk aan de zijkanten. Herhaal dezelfde beweging met kortere bewakers en stop elke keer ongeveer 1 cm lager. Herhaal hetzelfde aan de achterkant – terwijl je een spiegel vasthoudt, als je hem zelf snijdt – en knip dan de uiteinden aan de bovenkant af voordat je verbinding maakt met de zijkanten en achterkant.

Hoe je je hoofd moet scheren

Je hoofd scheren lijkt misschien eenvoudig, maar het kan gemakkelijk misgaan. Waar je begint, maakt niet uit – wat belangrijk is, is techniek. Je moet ervoor zorgen dat je overal hetzelfde cijfer gebruikt en dat je ook overal dezelfde druk uitoefent. Ga loodrecht over hetzelfde gedeelte heen, zodat alle kleine haartjes gelijkmatig worden afgeknipt.

U leest: Zelf thuis je haar knippen: tutorials, video’s, tips en benodigdheden

Ook populair: Top 10 clarifying shampoo van Kruidvat die zacht is voor je haar