Zenova zonnebrand review: kan goedkoop ook goed zijn?

Zenova-zonnebrand-review

Daar is ie dan! Graag deel ik mijn ervaring met de Zenova zonnebrandcrème van de Action. Hoe zit het met de ingrediënten? Hieronder lees je er meer over. Natuurlijk mag deze Zenova zonnebrand review niet ontbreken, gezien het merk door de Consumentenbond in 2023 werd uitgeroepen tot de beste. En een fles kost nog geen 5 euro! Ik werd gevraagd naar mijn ervaring met deze zonnebrandcrème en dus test ik hier de Zenova Suncare Sensitive Sun Milk met SPF 30 en de Zenova Suncare Sunscreen Roller met SPF 50 speciaal voor kinderen. Uitverkocht bij de Action? De hele lijn is ook bij bol.com verkrijgbaar.

Zenova zonnebrand review

Kan goedkoop ook goed zijn?

Als ik ergens in geloof, dan is het wel dat goede beautyproducten niet duur hoeven te zijn. Bekijk de ingrediëntenlijst nauwkeurig. Hetzelfde geldt voor zonnebrandcrème. Dus ging ik naar Action en bladerde door de Zenova-zonnebrandplank op zoek naar geweldige producten om deze Action-zonnebrandrecensie te schrijven.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Zenova Suncare Sensitive Sun Milk met SPF 30 en de Zenova Suncare Sunscreen Roller met SPF 50 speciaal voor kinderen. Waarom heb ik voor deze producten gekozen? Beide zijn parfumvrij, dus als je op zoek bent naar een goede zonnebrandcrème, dan is dit wat je nodig hebt. Parfums staan ​​op de lijst met te vermijden ingrediënten voor zonnebrandcrème.

Zenova Suncare Sensitive Sun Milk review

Action’s Zenova Suncare Sensitive Sun Milk is een zeer milde zonnebrandcrème die verkrijgbaar is in de varianten SPF 50 (€4,79) en SPF 30 (€3,69). Alle producten van Zenova Suncare Sensitive Sun Milk zijn vrij van geurstoffen, microplastics en zonnefilters die schadelijk zijn voor het zeeleven.

 De zonnefilters in de sun milk zijn:

  • octocrylene
  • ethylhexyl salicylate
  • butyl methoxydibenzoylmethane
  • titanium dioxide (nano)
  • ethylhexyl triazone

Mijn Zenova zonnebrand review

Mijn ervaring met Zenova Suncare Sensitive Sun Milk is echt super! De crème is geurloos, fijn van structuur, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Samenvattend; dit is wat je wilt, een actieve zonnebrandcrème die geen vlekken achterlaat en je huid goed beschermt tegen de zon. Daarnaast hou ik van de milde ingrediënten voor mijn gevoelige huid.

Zenova zonnebrand review

Zenova Sun Roll-on Kids SPF 50 review

De samenstelling van Zenova Sun Roll-on Kids SPF 50 is bijna identiek aan die van Sun Milk. Het is echter alleen verkrijgbaar met zonbeschermingsfactor 50, wat altijd goed is voor kinderen en is gemakkelijk te verdelen. Zorg dat je genoeg gebruikt. Met rollers als deze heb je de neiging om te snel te weinig aan te brengen.

Ik vind Zenova’s zonnemelkroller voor kinderen erg fijn werken. Het heeft een praktische verpakking en ik zou hem zeker voor kinderen willen gebruiken. De roller bevat 100 ml en kost € 3,59.

Is het gevaarlijk om zonnebrand op te lopen?

Dit is een vraag die ik wat uitgebreider wil beantwoorden. Veel mensen vragen zich af of actief bruinen gevaarlijk is en of je verbranding voorkomen kan. Het is belangrijk om altijd de vervaldatum van zonnebrandcrèmete controleren. Zonnebrandcrème verliest zijn effectiviteit na opening (ongeveer 12 maanden).

De Action is echter een hele grote keten die bulkaankopen doet. U betaalt hier niet voor een grote merknaam. De enige aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij de eerste keer bruinen. Dit geldt niet alleen voor de zonnebrandmiddelen van Action, maar voor alle andere dure merken.

Conclusie

Mijn ervaring met Zenova zonnebrandcrème is zeer positief. Het smeert heel fijn uit op je handen en biedt een goede bescherming tegen de zon. Zowel Zenova Suncare Sensitive Sun Lotion als Zenova Sun Roll-on Kids SPF 50 glijden gemakkelijk uit, laten geen witte vlekken achter en voorkomen zonnebrand. Ik snap wel waarom dit de beste zonnebrand volgens de Consumentenbond is!

Als als ik Action-zonnebrandcrème vergelijk met de populaire reguliere merken, raad ik deze zeker aan. Deze Zenova Sensitive Sunscreens bevatten bijna dezelfde ingrediënten en zijn parfumvrij. En vergeet niet: een fles kost nog geen 5 euro.

U leest: Zenova zonnebrand review: kan goedkoop ook goed zijn?

Ook populair: Beste aftersun Consumentenbond: Garnier Ambre Solaire Aftersun