Zijn magnetische wimpers slecht? Dit is wat je moet weten!

Zijn-magnetische-wimpers-slecht

Zijn magnetische wimpers slecht? Ze worden op de markt gebracht als gebruiksvriendelijk en veilig. Maar je ogen zijn belangrijk – en delicaat. Daarom is het belangrijk dat je alle voor-en nadelen weet van het gebruik van magnetische wimpers ten opzichte van de ‘ouderwetse’ nepwimpers of wimper extensions. Dit is wat je moet weten over deze cosmetische trend.

Wil jij zeker zijn van hoog kwalitatieve magnetische wimpers? Deze E’loir Magnetische Wimpers met Eyeliner Set is het best beoordeeld op bol.com!

Zijn magnetische wimpers slecht

Wat zijn magnetische wimpers?

Deze herbruikbare producten liggen in bekende winkelketens en online retailers. Hun populariteit steeg in 2018, waarschijnlijk om één belangrijke reden: gemak.

In tegenstelling tot ouderwetse extensions, die met lijm op de oogleden plakken, bevatten magnetische wimpers minuscule magneten. Deze hechten in twee lagen boven en onder je eigen bovenwimpers. Je kunt ze verwijderen door de lagen voorzichtig uit elkaar te halen.

Zoals met alles wat u op of in uw lichaam aanbrengt, zijn er mogelijke risico’s.

Zijn magnetische wimpers slecht?

Het korte antwoord lijkt nee te zijn. Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

De FDA vereist dat alle valse wimpers en extensions – en de lijm die ermee wordt gebruikt – voldoen aan de regels van de organisatie voor cosmetica. Maar de regels zijn niet zo streng als voor een medicijn of medisch hulpmiddel.

Terwijl de lijmen die worden gebruikt met traditionele valse wimpers allergische reacties en irritatie kunnen veroorzaken, gebruiken magnetische wimpers deze lijm niet. Maar je kunt nog steeds allergieën of infecties krijgen als je ze niet correct en zorgvuldig gebruikt. Ook zou je een reactie kunnen krijgen van de eyeliner waarmee je de wimpers aanbrengt wanneer je gevoelig bent voor een bepaald stofje die erin zit.

Of het nu gaat om traditionele of tijdelijke magnetische wimpers, valse wimpers kunnen worden gemaakt van mensenhaar of synthetische, door mensen gemaakte materialen. Weet dat de kwaliteit ook kan variëren.

Net als bij andere wimperverbeteringen, kunt u nog steeds wimpers verliezen wanneer u magnetische wimpers verwijdert. Ze kunnen je natuurlijke wimpers breken of ervoor zorgen dat ze in de verkeerde richting groeien.

Welke soort je ook koopt, het aanraken van je ogen om je wimpers op te zetten kan leiden tot ooginfecties. U kunt ook een stye op het ooglid krijgen.

Zijn magnetische wimpers slecht
Klanten noemen het gebruik van de E’loir wimpers makkelijk, snel en mooi

Veiligheidstips

Als je besluit om voor magnetische wimpers te gaan, houd dan rekening met het volgende:

  • Deel geen magnetische wimpers met andere mensen.
  • Houd de doos voor je wimpers schoon en gesloten.
  • Bewaar uw magnetische wimpers niet op zeer warme plaatsen.
  • Als uw ogen geïrriteerd raken, stop dan met het gebruik van de wimpers.
  • Gebruik ze niet als u een infectie heeft of als de huid rond uw oog geïrriteerd is. Gooi alle wimpers weg die u gebruikte rond de tijd dat u de infectie of irritatie kreeg.
  • Was uw handen voordat u uw oogleden aanraakt.
  • Pas op dat u uw oogbal niet aanraakt.
  • Probeer uw wimpers niet aan te brengen in een rijdend voertuig. Uw handen kunnen wegglijden. Dat kan letsel of infectie veroorzaken.

Als u een MRI krijgt, vraag dan uw arts of het veilig is om uw wimpers die dag te dragen.
Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw arts als u een slechte reactie heeft op een wimperverbeterend product, of het nu gaat om extensions, magnetische wimpers of oogdruppels.

U leest: Zijn magnetische wimpers slecht? Dit is wat je moet weten!

Ook populair: Top 10 beste L’Oréal mascara voor lange en volle wimpers