Zijn shampoo bars beter dan gewone shampoo voor je haar?

zijn shampoo bars beter

Zijn shampoo bars het waard? Het is zeker een grote ja. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe het overschakelen naar shampoobars mijn leven zo veel ten goede heeft veranderd. Vandaag wil ik mijn verhaal met u delen en ik hoop dat het u zal helpen uw reis naar het vinden van het beste haarverzorgingsproduct te verkorten. Laten we in het volgende deel duiken om meer te weten te komen over shampoo bars.

Wat zijn shampoo bars?

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type shampoo verkrijgbaar in de vorm van een reep, zoals een stuk zeep. Deze stevige shampoo bar kan alles wat een vloeibare shampoo doet, zo niet beter. Toch vereist het een minder gecompliceerde verpakking, een enorm voordeel als je milieubewust bent. Bovendien worden ze regelmatig gemaakt van veilige en natuurlijke essentiële oliën en plantaardige oliën. Olijfolie, kokosolie en duurzame palmolie zijn enkele belangrijke ingrediënten die je mag verwachten in een shampoobar. Ook kunt u het gebruik van schadelijke chemicaliën vermijden die de meeste vloeibare shampoos bevatten, zoals parabenen, sulfaat en meer.

Waarom ben ik overgestapt op het gebruik van een shampoo bar?

Twee maanden geleden besloot ik over te stappen op een shampoo bar nadat mijn gewone shampoofles leeg was. Op dat moment wist ik niet zeker of ik het leuk zou vinden of dat het een waardige investering zou zijn. Maar ik had genoeg van conventionele shampoos, die niet veel hielpen met mijn vette hoofdhuid. In die tijd had mijn hoofdhuid verschillende problemen, zoals kroeshaar, jeukende en schilferende hoofdhuid. Ik kon vloeibare shampoo niet veel gebruiken, dus koos ik voor natuurlijke producten zoals citroen- of appelciderazijn. Dat gezegd hebbende, ze kunnen geen schoon, glad en glanzend uiterlijk geven zoals vloeibare shampoos bieden.

Dus ik vond een andere oplossing – shampoo bars. Eerlijk gezegd verwachtte ik op dat moment niet veel en was ik erg in de war over hoe ik het moest gebruiken. De vraag “Hoe gebruik ik het op mijn haar” schoot herhaaldelijk door mijn hoofd. Ik koos eerst de Chagrin Valley Soap & Salve Shampoo Bar te bestellen voor mijn vette haar, jeukende en schilferende hoofdhuid te behandelen. Van een van de ingrediënten – Lavendel – is wetenschappelijk bewezen dat het daar geweldig voor is. Het kan de problemen van vettig haar oplossen door de olieproductie te beheersen en vet grondig te reinigen. Zoals ik al eerder zei, ik wist niet zeker of het zou werken.

Eerlijk gezegd was het in het begin een beetje vervelend, aangezien er twee weken verstreken, en ik had nog steeds te maken met het jeukende hoofdhuidprobleem. Het is geen verrassing omdat het biologische ingrediënten bevat, maar vandaag moet ik toegeven dat het een van de beste vette haarshampoo producten is die ik ooit heb gebruikt! De shampoo bar maakte mijn haar helemaal schoon en helder. Het is iets dat mijn vorige product niet kon doen, wat de eerste verandering was die ik kon opmerken. Dag na dag merkte ik steeds meer veranderingen.

Natuurlijk moest ik het haar nog steeds elke volgende dag wassen, maar het hielp tegelijkertijd mijn kroeshaar en hoofdhuidproblemen onder controle te houden. Ik bedoel wat ik zeg; Ik verhaar net als een hond voordat ik een shampoo bar gebruik. Mijn haar viel overal uit en elke keer dat ik mijn haar waste, kreeg ik een haarbal. Ik was heel bewust en obsessief dagelijks op zoek naar kaalheid. Maar mijn haar zag er glanzend en zacht uit kort na het gebruik van de Chagrin Valley shampoo bar.

De Chagrin Valley Shampoo Bar geeft veerkracht voor haar dat wel wat meer volume kan gebruiken. Het is super natuurlijk, met veel ingrediënten uit het Oosten die zich al eeuwen bewijzen, waardoor je haar er alleen maar van kan gaan opleven. Bijkomend voordeel: je krijgt geen gekke chemicaliën en zeepsop op je kop, waardoor je geen extra conditioner nodig hebt. Kijk eens aan, deze verzorgende functie wordt volledig door deze bar opgepakt.

Voordelen van shampoo bars

1. Maak het haar grondig schoon

Voordat ik de shampoobar gebruikte, was ik geïrriteerd na het wassen met mijn vorige shampoo. Mijn haar voelde nog steeds alsof ik het niet had gewassen. Maar nu ben ik dolgelukkig met het frisse gevoel in mijn haar 24/7. Mijn shampoo bar helpt ook om vuil op natuurlijke wijze te verwijderen, waardoor het aantal chemicaliën dat zich mogelijk op mijn haar ophoopt, zoals conventionele shampoos, wordt vermeden.

2. Zuinig in gebruik

Feit blijft dat shampoobars in het begin duurder zijn dan gewone shampoos. Ter vergelijking: een gemiddelde shampoo bar van 25 gram kan in feite het equivalent van ongeveer drie flessen shampoo van 250 ml meegaan. Is het niet geweldig? Dit feit rechtvaardigt de hogere prijs, althans voor mij.

3. Veilige ingrediënten

Zoals je wellicht weet, worden shampoo bars geleverd met natuurlijke ingrediënten. Door dit type shampoo te gebruiken, vermijd je het gebruik van agressieve chemicaliën op je haar. Met deze biologische ingrediënten zijn shampoo bars volledig vriendelijk voor de hoofdhuid zonder enige irritatie te veroorzaken, vooral de gevoelige hoofdhuid. Na een tijdje zul je het verschil merken, net als ik, en voel je hoe je haar geleidelijk ten goede verandert. Een ander voordeel is dat ik niet veel vloeibare conditioner hoef te gebruiken zoals voorheen. Ik heb zelfs het gevoel dat het soms helemaal niet nodig is. Het lijkt erop dat de shampoobar helpt om mijn haar in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen, wat van nature zacht en gezond is.

4. Verminder de frequentie van het wassen van haar

Als je haar vettig is zoals het mijne, weet ik dat overmatige olieproductie een groot probleem is, vooral op warme zomerdagen, waarbij je je dagelijks moet wassen. Maar geloof me, dankzij de shampoo bar wordt het allemaal beter. Ik heb ook geprobeerd mijn haar zo veel mogelijk niet aan te raken, omdat het snel vettig zou kunnen worden. Het is een handige tip als u met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd.

5. Gemak

Een ander voordeel van shampoobars is dat ze best handig zijn. Je zult merken dat ze vrij gemakkelijk te dragen zijn omdat ze licht van gewicht zijn. Bovendien nemen ze dankzij een compact ontwerp niet veel ruimte in beslag in uw badkamer en zijn ze gemakkelijk op te bergen. U hoeft zich geen zorgen te maken over morsen, want shampoo bars zijn verkrijgbaar in een geconcentreerde vorm.

6. Milieuvriendelijk

Ik ben om deze reden vooral dol op shampoobars. Ik bedoel, door een shampoo bar te gebruiken, kun je voorkomen dat je drie plastic flessen shampoo koopt. Hetzelfde geldt voor conditionerflessen. Het klinkt niet veel, maar toch telt elke inspanning om het milieu te ondersteunen. Een ander opmerkelijk voordeel van shampoo bars is dat het helpt om water te besparen dankzij de niet-watergeconcentreerde ingrediënten. Dit is goed voor jou en het milieu.

Nadelen van shampoo bars

1. Het duurt langer om effecten te hebben

Zoals ik al zei, duurt het langer voordat shampoo bars zichtbare resultaten laten zien, bijvoorbeeld mijn olie-haarprobleem. Ik merkte het grote verschil pas na zes weken vanaf het eerste gebruik. Als je ondertussen een speciale shampoo voor vet haar bij een apotheek koopt, zie je de resultaten al na een week. Je hebt veel geduld nodig bij het gebruik van shampoo bars, omdat je haar tijd nodig heeft om zich aan nieuwe shampoo aan te passen. In het begin blijft je haar verward, pluizig en wasachtig. Soms kan het zelfs uitdrogen en zijn volume verliezen. U kunt appelciderazijn gebruiken om te spoelen voor gladder haar. Ik moest mijn shampoobar zes weken gebruiken voordat mijn obsessieve jeukende en schilferende hoofdhuid onder controle was.

2. Gevoelig voor hard water

Shampoo bars blijken gevoelig te zijn voor hard water. Het is het beste om voorzichtig te zijn bij het kiezen van water om je haar te wassen. Je weet dit misschien niet, maar hard water kan de effectiviteit van de shampoo bar op het haar beïnvloeden.

3. Meer onderhoud nodig

Mogelijk moet u een hulpmiddel kopen om uw shampoobar op te bergen. Bovendien kan het bewaren van shampoos tijdens het reizen voor werk of reizen u ook hoofdpijn bezorgen, omdat ze ook containers nodig hebben. Deze voorbereiding kost u in het begin misschien wat meer. Op de lange termijn is het echter een waardevolle investering. Daarnaast is de houdbaarheid van shampoo bars ook korter dan die van andere reguliere shampoos en hangt het er echt van af hoe je ze bewaart. Daarnaast is het best vervelend om de zeep na elke douche te drogen. En het kan een grote last zijn als je haast hebt.

Dus, zijn shampoo bars het proberen waard?

Zes weken gingen voorbij toen ik begon te merken dat mijn grote probleem – vettig haar – bijna verdwenen was. Helaas zou geen enkele shampoo op aarde mijn probleem van het produceren van overmatige olie op geïrriteerde hoofdhuid op stressvolle dagen kunnen oplossen. Het zou niet eerlijk zijn om shampoo bars hiervoor een minpuntje te geven. Nu ben ik best tevreden met mijn haar, hoewel ik nog steeds wacht op verdere veranderingen, zoals mijn haar om de dag kunnen wassen, maar me nog steeds fris en schoon voelen. Maar met alle bovenstaande voordelen ben ik ervan overtuigd dat het de moeite waard is om de shampoo bar te gebruiken.

De beste shampoo bars

Hier zijn enkele shampoo bars die ik heb geprobeerd en waar ik steeds op terugkom. Maar eerst moet ik zeggen dat ze niet allemaal geschikt zijn voor elk haartype.

1. Chagrin Valley Soap & Salve Shampoo Bar

Zijn shampoo bars beter

De krachtige combinatie van Tea Tree Oil, Neem en Lavendel plus biologische plantaardige ingrediënten produceren deze hydraterende en verkwikkende haarshampoo. Je weet dit misschien niet, maar de helende eigenschappen van deze drie ingrediënten, beroemd om hun ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, helpen enorm bij de behandeling van haar met roos, dermatitis en psoriasis en zijn geschikt voor de gevoelige huid. Ook in vele andere combinaties verkrijgbaar, voor elk type haar.

2. Juuls Vegan Care Shampoo Bar Lemon & Eucalyptus 

Zijn shampoo bars beter
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Het is een geheel nieuwe ervaring om je haar te wassen met dit haarverzorgingsproduct. Deze vegan shampoo bar kan overtollige oliën absorberen en onzuiverheden van het haar verwijderen, terwijl het een zacht, rijk schuim biedt. Bovendien zorgt de speciale gebogen rand voor een gemakkelijke directe toepassing op je hoofdhuid. Dankzij de mix van voedende Hibiscus kan de shampoobar je droge hoofdhuid kalmeren en het dichte en krullende haar zacht, gezond en glanzend maken.

3. Loofy’s Voedende Shampoo Bar Banana voor vettig haar

Zijn shampoo bars beter
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De Loofy’s shampoobar bevat Shea Butter, Calendula en Olijfolie om de olieproductie in evenwicht te brengen en je hoofdhuid te reinigen. De zachte formule kan je vette hoofdhuid fris en glad maken zonder de noodzaak van een conditioner, dankzij de bevochtigers die het haar op natuurlijke wijze vocht geven. En omdat ze in een 100% recyclebaar blikje geleverd worden, gebruik je geen plastic meer in je badkamer!

Waar het op neer komt

Dus het is een ja op de vraag: “Zijn shampoo bars beter?” Hoewel shampoo bars nog steeds enkele nadelen hebben, helpen ze mijn haar ongetwijfeld om verschillende problemen zoals vettig haar, jeukende en schilferende hoofdhuid veilig aan te pakken, dankzij hun biologische ingrediënten. Bovendien zijn ze vriendelijk voor ons milieu, omdat ze het gebruik van plastic shampoo flessen kunnen helpen verminderen. Nu hou ik zoveel van mijn haar, en het heeft niet meer zo veel pluizig haar als voorheen. Ik ben erg dankbaar voor mijn shampoo bars en ik hoop dat ze ook voor je haar zullen werken.

U leest: Zijn shampoo bars beter dan gewone shampoo voor je haar?

Ook populair: Moroccanoil Paddle Brush review + droogshampoo review

Dit vind je misschien ook leuk: