De siliconen make-up spons is trending – lees hier hoe hij werkt

siliconen make-up spons

Hoewel we er alles aan moeten doen om overmatige productverspilling te beperken bij de bescherming van ons milieu, realiseren sommigen zich misschien niet dat er verschillende dingen zijn die u met uw schoonheidsproducten en routine kunt doen om te helpen. Het gebruik van herbruikbare producten die veilig en efficiënt zijn, is de sleutel tot het verminderen van productverspilling, om nog maar te zwijgen van het besparen van geld op de lange termijn, wat altijd een welkome bonus is. Borstels en sponzen zijn geweldige hulpmiddelen om uw productverspilling te beperken, maar u vraagt ​​zich misschien af ​​welke sponzen u veilig kunt hergebruiken? De siliconen make-up spons is een behoorlijk virale sensatie geworden, maar hoe moet je hem precies gebruiken?

In dit artikel delen we een ​​paar tips over hoe je het gebruik van siliconensponzen onder de knie kunt krijgen en een eenvoudige gids samen te stellen over alles wat je moet weten over siliconensponzen en of ze al dan niet geschikt zijn voor je dagelijkse schoonheidsroutine.

Wat is een siliconen make-up spons?

Het product is precies zoals het klinkt: een herbruikbare make-up spons van siliconen. Omdat siliconen zeer duurzaam en vriendelijker zijn voor de oceaan dan plastic, is het beter bestand tegen de elementen (en wisselende temperaturen) dan plastic. Siliconensponzen zijn normaal gesproken volledig plat en specifiek ontworpen voor het aanbrengen van vloeibare make-up en niet voor poedermake-upproducten. Siliconensponzen zijn er ook in verschillende vormen, van druppelvormig tot ovaal, rond en meer.

siliconen make-up spons

Hoe een siliconen schoonheidsspons te gebruiken?

Eerst breng je een kleine hoeveelheid vloeibare foundation op de spons aan. Je kunt elke vloeibare foundation naar keuze gebruiken; de sleutel hier is om kleine hoeveelheden tegelijk aan te brengen om een ​​goede vermenging te garanderen. Vervolgens kunt u de foundation rechtstreeks op de spons aanbrengen of uw vloeibare foundation op uw hand of een metalen palet pompen en het product onderweg oppakken.

Nadat je het product hebt aangebracht, meng je de foundation met de spons op je gezicht in een cirkelvormige veegbeweging totdat je foundation er egaal uitziet en je alle belangrijke delen hebt bedekt.

U kunt in kleine stappen foundation aan de spons blijven toevoegen en deze op het gezicht mengen totdat u het gewenste dekkingsniveau hebt bereikt. Aangezien vloeibare foundationformules verschillende dekkingsniveaus hebben bij het gebruik van een siliconenspons, wilt u misschien dunnere foundationformules gebruiken in plaats van mat, aangezien u ziet hoe snel matte foundationformules kunnen drogen.

Siliconen schoonheidsspons versus traditionele make-upspons

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden als je kijkt naar de voordelen van traditionele make-upsponzen versus siliconen. Ten eerste, alleen omdat een spons geen siliconen is, wil nog niet zeggen dat hij niet herbruikbaar is, maar hoe lang moet een siliconenspons echt iemand meegaan? Omdat het geen product absorbeert, kun je het blijven gebruiken totdat de buitenste voering beschadigd is. Veeg en ontsmet gewoon met antibacteriële zeep na elk gebruik, omdat het absoluut noodzakelijk is om sponzen hygiënisch te houden.

Traditionele make-upsponzen, zoals de immer begeerde Beauty Blender, zullen het product absorberen, maar kunnen na elk gebruik worden schoongemaakt om de beste sanitaire voorzieningen te behouden, en kunnen ook nat zijn om make-up naadloos op het gezicht te laten blenden, waar wegwerp-make-upsponsen u aankoop bij de drogist mag niet nat zijn. Met traditionele sponzen absorberen ze make-up en worden ze na elk gebruik weggegooid, omdat de meeste niet duurzaam genoeg zijn om te worden gereinigd, gewassen en ontsmet. Een van de grootste verschillen tussen siliconensponzen versus traditionele, behalve het materiaal, is de vorm. Siliconensponzen zijn volledig plat, terwijl Beauty Blender-sponzen rond zijn en andere traditionele sponzen langwerpige en driehoekige vormen kunnen hebben. Je zult wat oefening nodig hebben met de siliconen sponzen, omdat ze even wennen zijn als het gaat om het mengen.

Siliconen make-up sponzen kunnen voor meer dan alleen foundation kunnen worden gebruikt: Zolang je vloeibare producten gebruikt, kun je de siliconenspons gebruiken om meerdere producten aan te brengen. Het enige wat u hoeft te doen is de spons tussen het gebruik schoon te maken of af te vegen, zodat uw foundation uw vloeibare blush, bronzer of highlight, enzovoort, niet verstoort. Aangezien traditionele sponzen producten absorberen en siliconensponzen niet, zult u misschien merken dat u meer foundation en vloeibare make-upproducten moet gebruiken bij het aanbrengen van uw make-up, wat een belangrijk verschil is tussen de twee soorten sponzen. Er is minder foundation nodig als je het aanbrengt met een siliconenspons. Je kunt het in een spreidende beweging aanbrengen.

siliconen make-up spons
Waar het op neer komt

Als u op zoek bent naar een alternatieve en herbruikbare oplossing voor drogisterij make-up sponzen, zult u merken dat siliconen sponzen beter passen bij het aanbrengen van uw make-up, maar de vorm en het materiaal zullen even wennen zijn. Oefen eerst met het aanbrengen van je foundation met de spons, zoals deze siliconen sponzen van e.l.f Cosmetics en als je dat eenmaal onder de knie hebt, probeer dan ook andere vloeibare producten te gebruiken. Je kunt absoluut make-up borstels of andere applicatietools gebruiken in combinatie met siliconensponzen om de allerbeste resultaten te krijgen bij het aanbrengen van je make-up. Je weet maar nooit, op de lange termijn ben je misschien dol op siliconensponzen en voel je je geweldig als je minder bijdraagt aan overtollig afval en een lange levensduur krijgt van dure make-up producten.

Ook populair: 15x de beste foundation die waterproof is (ook bij zwemmen!)

Dit vind je misschien ook leuk: