Top 5 beste hometrainer fiets van 2021 voor thuis workouts

beste hometrainer fiets

Niet iedereen vindt het leuk om op dezelfde manier te sporten. Maar door COVID-19 en het sluiten van veel sportscholen en fitnessstudio’s lijken mensen samen te zijn gekomen op één felbegeerd fitnessapparaat: de beste hometrainer fiets. Meer specifiek, verbonden spinfietsen die streaming studio-achtige workouts bieden via een scherm, of wat de wereld het Peloton-effect noemt. Nu, vooral nu de winter nadert, ben je misschien bezig met het kopen van de beste hometrainer fiets voor je thuisgymnastiek.

Top 5 beste hometrainer fiets

Dit zijn onze aanbevelingen voor de beste hometrainer fiets, best getest en gekozen door sportprofessionals en spinning instructeurs.

1. Schwinn 800IC Spinbike met Zwift en Ridesocial

beste hometrainer fiets

De Schwinn 800IC is onze “hack”-keuze voor de meest hoogwaardige en beste hometrainer fiets die u alleen kunt gebruiken of door een tablet uit te rusten om trainingen vanuit een afzonderlijke app te streamen. De fiets heeft Bluetooth-connectiviteit, dus hij kan worden gekoppeld aan je eigen tablet, smartphone, monitor of smart-tv om trainingen te streamen van apps zoals Peloton en Zwift, en het meegeleverde mediarek biedt een veilige plek voor je handheld-apparaat. De IC4 biedt variabele mechanische weerstand en cadansregistratie in RPM, net als veel van de andere aangesloten fietsen die we hebben getest, die hij weergeeft op een klein digitaal display met achtergrondverlichting. Alleen de cadansgegevens van de fiets straalt echter naar de Peloton-app, dus je zult niet zien hoe je het doet op het scorebord, hoewel je in ieder geval een logboek hebt dat je een les hebt gevolgd. (Met Zwift heb je een betere gegevensintegratie, inclusief een record en weergave van cadans, vermogen en hartslag in de app.)

We vinden het leuk dat de IC4-fiets wordt geleverd met handige accessoires zoals een paar dumbbells van drie pond, een Bluetooth-hartslagmeter en een USB-oplaadstation, die allemaal bijdragen aan de waarde voor de prijs. We vonden de fiets gemakkelijk in elkaar te zetten zonder enige betaalde hulp. Het stuur en de stoel zijn verstelbaar voor rijders met een lengte van 4 voet 6 inch tot 6 voet 6 inch, en het heeft een gewichtslimiet van 330 pond. De pedalen worden geleverd met kooien of kunnen worden gebruikt met SPD-schoenplaatjes.

Over het algemeen werkt de fiets goed wanneer deze is verbonden met andere apparaten en apps. Af en toe hadden we een paar kleine problemen met streamen in combinatie met de Peloton-app en vonden het het beste om trainingen van tevoren te laden om storingen tijdens de les te voorkomen. Hoewel zowel de Peloton- als de Schwinn-fietsen 100 weerstandseenheden gebruiken, zijn de niveaus niet gelijk – de weerstand is zwaarder op de 800IC dan op de Peloton, dus je moet aanpassen wat de instructeur roept. Als je de conversies niet uit je hoofd wilt onthouden, kun je een embleem op Etsy kopen om op je fiets te plakken (of gewoon nummers op een plakbriefje schrijven). Je krijgt ook geen erg gedetailleerd logboek van je ritten omdat de Schwinn ze zelf niet opslaat, dus als je je algemene gegevens wilt bijhouden, moet je deze aan het einde van je training van het display noteren . Een ding dat we niet leuk vinden aan het rijden op de 800IC, is de zeer stevige stoel, waar we na meer dan een maand rijden niet aan gewend zijn geraakt, hoewel het toevoegen van een zitkussen kan helpen.

De echte reden waarom iemand voor de Schwinn-hack zou kunnen kiezen, zijn natuurlijk de lagere kosten. De fiets zelf kost €899,00. Om het ‘verbonden’ te maken, moet je een telefoon of tablet toevoegen of het voor een smart-tv instellen, en je hebt een abonnement op een app nodig – Peloton’s kost $12,99 per maand voor elk account (dus als twee mensen zullen het gebruiken, dat zijn twee accounts om voor te betalen).

Pluspunten:

 • Bluetooth-connectiviteit om met verschillende apps te rijden
 • Stil vliegwiel en pedalen
 • Wordt geleverd met gewichten en hartslagmeter

Minpunten:

 • Smalle en harde zitting
 • Af en toe problemen met streamen

2. NordicTrack S22i

beste hometrainer fiets
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De NordicTrack S22i fiets biedt een prikkelend uitgangspunt voor rusteloze fietsers: de mogelijkheid om thuis te fietsen terwijl je het gevoel hebt dat je ergens in de open lucht fietst. Dit is mogelijk via iFit, de app die wordt aangeboden via de fietsen van NordicTrack (en andere aangesloten fitnessapparatuur), met lessen die worden gegeven als begeleide schilderachtige ritten waarin instructeurs je door paden leiden in Colorado, Japan en meer. De schilderachtige ritten zijn echt speciaal, met camerawerk waardoor je het gevoel hebt dat je echt bent waar het scherm je laat zien – zo erg zelfs dat toen een instructeur over een wortel reed, ik me schrap zette voor een impact die niet kwam. Als je iemand bent die niet van het traditionele model van de studiofietsklasse houdt, kan de S22i voor jou de beste hometrainer fiets zijn.

De fiets past automatisch zijn elektromagnetische weerstand aan, zoals de Peloton Bike+, evenals de helling, iets dat niet wordt aangeboden op een andere fiets die we samen met het parcours hebben geprobeerd. Dit geeft de sessies een natuurlijker gevoel dan aan een knop draaien, hoewel je de weerstand en helling ook zelf kunt aanpassen met knoppen op het stuur. Alle instructeurs die ik heb ervaren waren geweldig, en iFit biedt ook studio-fietslessen en cross-trainingslessen, waaronder yoga, HIIT en Pilates. De fiets wordt ook geleverd met een paar dumbbells van drie pond en het 22-inch aanraakscherm dat 360 graden kantelt en roteert voor off-bike lessen, hoewel we soms vonden dat het scherm een ​​beetje te veel werd gedraaid, en ook schudde tijdens hard trappen . iFit heeft ook live lessen, toegankelijk via een “On Air” -knop op het startscherm, en biedt meerdere keren per dag loopband-, fiets-, roeier-, elliptische trainer- en krachtlessen aan. Alle klassen hebben een leaderboard – en, net als Peloton, duizenden mensen die ze gebruiken, dus je kunt jezelf verdwalen in een zee van gebruikersnamen, en je kansen om een ​​shout-out te krijgen zijn vrij klein (hoewel het mogelijk is om het leaderboard te verbergen als je het niet wilt zien). iFit heeft echter ook een pre-live klas “wachtkamer”, waar je kunt inchecken en de instructeur vragen kunt sturen voor de les, wat helpt om het gemeenschapsgevoel te vergroten.

De fiets – en iFit – hebben echter enkele haken en ogen. De eerste, voor ons, was de montage. NordicTrack biedt momenteel geen montage aan huis aan, dus hebben we het zelf gedaan … en worstelde. Dit komt deels omdat het werk aan één persoon toebehoorde en NordicTrack aanbeveelt om het met twee te doen, en deels omdat er enkele kleine defecten waren in de onderdelen die we ontvingen, waarvoor we moesten manoeuvreren en de klantenservice moesten bellen om erachter te komen. (Aan de positieve kant, de klantenservice was geweldig, en het lijkt erop dat het probleem een ​​toevalstreffer was, niet iets dat regelmatig gebeurt.) Zonder de rare storing, en met twee mensen om het in te stellen, zou het vrijwel zeker gemakkelijker zijn. Eenmaal ingesteld, heb je een fiets die zich volledig aanpast aan rijders van 4 voet, 10 inch tot 6 voet, 10 inch en tot 350 pond.

Een andere zorg is dat de pedalen die bij de fiets worden geleverd, geen enkele schoen toelaten om in te klikken, en de meegeleverde stoel is behoorlijk stijf en ongemakkelijk. Beide kunnen worden verwisseld (of opgevuld), maar als je iemand bent die niet de tijd (en het geld) wil nemen om dit te doen, is het misschien beter om een ​​fiets te kopen die wordt geleverd met een comfortabeler zadel en clip- bij pedalen. De interface van iFit is ook een beetje verwarrend, zowel op de fiets als op een tablet, omdat het extra inhoud heeft zoals TedTalks en meditatiesessies en ze allemaal samenvoegt zonder een gemakkelijke manier om dingen eruit te filteren. Dus om een ​​rit of HIIT-klasse te vinden, moet je een heleboel andere dingen doorzoeken. De meeste lessen waren ook aan de lange kant met ongeveer 40 minuten tot een uur, en het is moeilijk om iets korter dan een sessie van 20 minuten te vinden – niet slecht voor de algehele gezondheid, maar niet geweldig als je gewoon wilt toevoegen een ab-les van vijf minuten naar iets anders, of alleen tijd hebben voor een training van 10 minuten.

De NordicTrack S22i kost €2299,00.

Pluspunten:

 • Weerstand verandert automatisch tijdens de lessen
 • Biedt helling naast weerstand
 • Schilderachtige ritten bieden een andere benadering van fietslessen

Minpunten:

 • Montage vereist
 • De meeste lessen duren minimaal 20 minuten
 • iFit-app niet zo intuïtief als andere

3. Bowflex C7

beste hometrainer fiets
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De nummer 3 uit de lijst met beste hometrainer fiets: de Bowflex C7. Dit is een goede fiets. Het is exact dezelfde constructie als de Schwinn 800IC, beide gemaakt door Nautilus, met een paar cosmetische aanpassingen.

De Bowflex heeft zijn eigen kleine scherm dat basisstatistieken weergeeft, waaronder afstand en RPM, en wordt geleverd met dezelfde accessoires als de Schwinn: een paar gewichten van drie pond, een Bluetooth-hartslagmeter en een apparaathouder, voor het ondersteunen van een Bluetooth -verbonden telefoon of tablet om app-gebaseerde trainingen van bijvoorbeeld Peloton of Zwift te streamen. Het heeft hetzelfde draagvermogen van 330 pond en kan volledig worden aangepast voor rijders van 4 voet 6 inch tot 6 voet 6 inch hoog. De pedalen hebben kooien die kunnen worden gebruikt met gewone sneakers en beugels om in te klikken met SPD-schoenplaatjes. Het mechanische vliegwiel is ook soepel en stil, wat het trappen comfortabel en onopvallend maakt.

De Bowflex heeft dezelfde weerstandsniveaus als de 800IC, die niet overeenkomen met de instructies van Peloton, dus je zult wat wiskunde moeten doen of aanpassen om het tijdens het rijden goed te krijgen. Hier is niet moeilijk voor twee mensen om samen de fiets in elkaar te zetten.

De Bowflex C7 is te koop voor€1438,95.

Pluspunten:

 • Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je met verschillende apps rijden
 • Stil vliegwiel en pedalen
 • Wordt geleverd met gewichten en hartslagmeter

Minpunten:

 • Smalle en harde zitting
 • Af en toe verbindingsproblemen
 • Weerstand komt niet overeen met Peloton-app

4. Echelon EX-5

beste hometrainer fiets
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De Echelon EX-5 is de beste optie die je bij een Peloton kunt krijgen zonder de prijs van een Peloton te betalen. De fiets zelf kost ongeveer $ 1.000 minder dan de Peloton Bike+, en er zijn twee soorten abonnementen die je kunt selecteren: Echelon United Monthly voor $ 39,99 per maand, dat live en on-demand fietslessen combineert met extra trainingen, zoals HIIT, pilates en meer, en Echelon United Yearly voor $ 399,99 per jaar, inclusief dezelfde trainingslessen en gemiddelden tot ongeveer $ 33 per maand. De lessen kunnen worden gestreamd via de Echelon-app op uw apparaat naar keuze of op het 180 graden draaibare fietsscherm, waarbij vijf gebruikers per account zijn toegestaan.

Instructeurs geven les vanuit Echelon-studio’s in Chattanooga en Miami, en de lessen zijn leuk, boeiend en over het algemeen een goede training. In vergelijking met het Peloton is de kwaliteit van zowel de motor als de video niet zo goed en is de gemeenschap van motorrijders veel kleiner (hoewel dat ook de kans vergroot dat je persoonlijke shout-outs krijgt tijdens live lessen, die doorgaans ongeveer 50 deelnemers hebben) ). De fiets, die geschikt is voor rijders tot 297 pond (hetzelfde als Peloton maar minder dan andere die tot 350 gaan), voelde minder stabiel aan dan andere fietsen en we merkten wat schudden van de tablet tijdens trappen met een hogere intensiteit. Aan de positieve kant zijn de stoel en het stuur volledig verstelbaar, en rijders van 4 voet 5 inch tot 6 voet 11 inch zullen een pasvorm vinden.

De Echelon EX-5 heeft een aantal verborgen kosten. Als je het op de site van het merk koopt, wordt het verkocht voor $1.239,98 als het vooraf volledig wordt betaald, plus je lidmaatschapsgeld, maar als je niet vooruit betaalt voor een heel jaar lessen wanneer je je fiets koopt, moet je betalen een “premium levering” -vergoeding van $199,99 – plus financiering is niet beschikbaar zonder het volledige jaar van lessen te betalen. En, in tegenstelling tot andere fietsen, brengen sommige van zijn financieringsplannen rente in rekening. Je mag $133,33 per maand betalen, inclusief het fietslidmaatschap, gedurende 12 maanden zonder rente voor een totaal van $1.599,96. Als u een langere termijn en lagere betalingen wilt, voegt u iets meer dan 15% rente toe aan de totale kosten, gespreid over respectievelijk 18 maanden of 36 maanden (zie hieronder voor een uitsplitsing).

Montage is ook niet bij de fiets inbegrepen (ondanks wat je misschien denkt dat “premium levering” zou moeten omvatten), dus je moet het zelf doen. Dat gezegd hebbende, dachten we dat het relatief eenvoudig was voor twee personen om samen te stellen. De Echelon-garantie dekt een jaar op onderdelen en componenten en twee jaar op het frame, de meest gierige van alles wat we hebben getest, hoewel een verlengde garantie van drie jaar beschikbaar is voor een extra $199.

Pluspunten:

 • Leuke lessen in studiostijl met geweldige instructeurs
 • Live lessen
 • Informatieve statistieken

Minpunten:

 • Fiets voelt niet erg solide aan
 • Videokwaliteit kan beter
 • Montage vereist

5. Sunny Health & Fitness SF-B901

beste hometrainer fiets
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

In vergelijking met anderen die we hebben geprobeerd, is het geen verrassing dat de Sunny SF-B901-fiets op de laatste plaats eindigde als beste hometrainer fiets- met zijn stevige stalen frame geschikt voor rijders tot 275 pond (het minst van alles dat we hebben getest), een mechanisch vliegwiel van 40 pond voor weerstand, en niet veel anders, het is ongeveer net zo basaal als een studio-type cyclus kan krijgen. Het heeft geen Bluetooth-connectiviteit of extra functies, en als je het wilt gebruiken met een app zoals Peloton met je tablet of telefoon, moet je een houder kopen om het op zijn plaats te houden en krijg je geen feedback van de fiets naar tablet. De fiets die we probeerden had ook geen bidonhouder, hoewel Sunny enkele variaties verkoopt die dat wel doen.

Dat gezegd hebbende, het kost een fractie van elke andere fiets die we hebben geprobeerd, en voor de prijs is het geen slechte koop. Het is verkrijgbaar met een ketting- of riemaandrijving – de kettingaandrijving is meestal minder duur en dus populairder, dus dat is degene die we hebben getest. Het maakte een licht knarsend geluid toen we trapten en voelde nooit als een volledig soepel bewegingsbereik. En, geen verrassing, de pedalen zijn uitgerust met kooien voor gewone schoenen, geen fietsschoenplaatjes. We dachten ook dat de weerstandsknop moeilijk te draaien was en niet veel ruimte leek te hebben tussen heel licht en heel zwaar, wat vervelend is voor trainingen die nuance vereisen (d.w.z. de meeste app-versies).

Aan de andere kant was de stoel verrassend comfortabel en de fiets zelf is eenvoudig aan te passen – je kunt de stoel op en neer en naar voren en naar achteren bewegen en de hoogte en reikwijdte van het stuur aanpassen aan rijders met binnenbeenlengtes variërend van 30 inch tot 42 inches (we weten ook niet zeker hoe dat zich vertaalt naar hoogte). De montage van de fiets is relatief eenvoudig, zeker voor twee mensen. Kortom, een welverdiende plek in deze top 5 met beste hometrainer fiets van 2021.

De Sunny Health & Fitness SF-B901 kost €349,00.

Pluspunten:

 • Goedkoop
 • Eenvoudig aan te passen
 • Comfortabele stoel

Minpunten:

 • Maakt een schurend geluid bij het trappen
 • Trappen voelt niet soepel aan
 • Biedt niet veel weerstandsniveaus

U leest: Top 5 beste hometrainer fiets van 2021 voor thuis workouts

Ook populair: Wat doen energiedrankjes met je lichaam? Experts leggen uit!